Veterani Ragbi kluba Vitez nastupili na Međunarodnom ragbi turniru veterana “Sinj 2019.”

Protekloga vikenda u Sinju je održan Međunarodni ragbi veteranski turnir, Sinj 2019., koji se organizira u spomen na obljetnicu utemeljenja 126. brigade HV Sinj. Domaćini turnira Ragbi klub Sinj, grad Sinj i Veterani 126. brigade HV-a okupili su oko 100 ragbi veterana iz Splita, Siska, Zagreba, Viteza i Zenice.

Okosnicu ekipa činili su Sinj, Split i Vitez s pridodatim veteranima iz ostalih gradova. Dva sata atraktivnog turnira,uz lijepe poteze starih znalaca, bio užitak za gledanje nemalog broja gledatelja.

Iako u veteranskom ragbiju rezultat nije bitan, vrijedi kazati kako su najviše pokazali domaći igrači iz Sinja. Nakon turnira upriličino je druženje veterana, treće poluvrijeme, uz govore i razmjenu prigodnih darova između ekipa, a koje je trajalo do jutarnjih sati.

Veteranski ragbi klub Vitez, koji je organiziran u okviru Ragbi liga klub FIS, Vitez, odigrao je kvalitetan turnir. Po prvi puta na jednoj ovakvoj smotri, ekipa je pobrala simpatije svih sudionika turnira. Pozvana je da sudjeluje u svim narednim turnirima u sezoni 2020. koji će biti u Sisku, Splitu, Sinju i nekim drugim gradovima, a zašto ne i u Vitezu. Lijepo je bilo vidjeti bivše igrače kako ponovno baratuje sa jajastom loptom, Ivan Ramljak koji je došao iz Njemačke na turnir ili oca jednoga od aktivnih igrača Viteza koji je gledajući sina zavolio ovaj sport i uključio se u veterane, Darinko Gelić.

Ovo je još jedna lijepa viteška sportska priča koja će trajati i naravno ponovno u režiji ragbijaša Viteza, odnosno kluba RLK FIS, Vitez.