Veterani Ragbi kluba Vitez na turniru u Sinju

Međunarodni veteranski ragbi turnir “Sinj 2019” u Sinju (RH) bit će održan u subotu, 5. listopada 2019. godine. Domaćin turnira su grad Sinj, Ragbi klub Sinj i Udruga veterana 126. brigade HV Sinj.

Na turniru sudjeluju RK Sinj – veterani Sinj, RK Zagreb – Zagrebački veterani ZVRK, RK Sisak, Sisački veterani, RK Nada, Veterani ragbi 59, Vukovi Zenica i Ragbi liga klub FIS, Vitez – VRK Vitez (veterani iz Viteza).

Očekuje se dolazak nekolicine veterana iz Makarske i Brača, a turnir se igra u čast sinjskih veterana, te obljetnice 126. brigade HV Sinj, koja je osnovana 6. listopada 1991. godine i u kojoj su bili i sinjski dragovoljci veterani ragbijaši.

Veteranski ragbi klub Vitez, VRK Vitez je utemeljen u sastavu Ragbi liga klub FIS, Vitez ove godine po prvi puta sudjeluju na ovome respektabilnom i časnom turniru. Ekipu sačinjavaju bivši aktivni igrači sada veterani kluba koji su i dalje u klubu na nekim drugim aktinostima, igračkim svakako ne.

Pored očekivano dobrih utakmica iskusnih znalaca ovoga atraktivog sporta, bitno je istaknuti “treće poluvrijeme”, druženje i evociranje uspomena starih prijatelja.