Veterani NK “Rijeka” (RH) gostovali u Šantićima kod Viteza

Lijepi nogometni ugođaj, sa sjećanjem na daleku 1983. godinu, ljubiteljima nogometa u Vitezu, priredio je srednjobosanski županijski ligaš NK „Šantići” iz istoimene viteške mjesne zajednice. Naime, veterani ovoga kluba, na svom sportskom kompleksu „Žume”, proteklog su vikenda ugostili svoje vršnjake iz hrvatskog prvoligaša NK „Rijeka”. A zanimljivo je, s tim se susretom obilježila trideseta godišnjica za viteški nogomet povijesni susret NK „Vitez” – NK „Rijeka” u šesnaestini finala Kupa u kojemu je tada vodeća momčad Prve lige Jugoslavije, nakon velike borbe, dobila tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Na žalost NK „Vitez” nema organiziranu momčad veterana, što je i razlog da su Riječani ovaj susret, sa sjećanjima na 1983., odigrali s veteranima NK „Šantići”. Inicijator ovoga susreta je bivši istaknuti nogometaš i kapetan NK „Vitez” u povijesnom kup susretu u kojemu je bio i najbolji igrač, kasnije igrač NK „Šantići”, Ivica Čivo Pranjković.

Riječani su vrlo lijepo i srdačno dočekani, na terenu toplo pozdravljeni i kući ispraćeni, a uz čelništvo NK „Šantići”, domaćin im je bio istaknuti dužnosnik političke i izvršne vlasti BiH, Rudo Vidović.

Utakmica je bila zanimljiva, prava prijateljska, s ponekim potezom i majstorijama nekadašnjih majstora NK „Rijeka” i internacionalaca, Mladenovića, Bana, Jaganjca, Hasančića…, ali i Vitežana Pranjkovića, Roberta Šantića…, a rezultat 4:4 je, čini se i najpravičniji. A vrijedi naglasiti da je načelno već dogovoren revanš u Rijeci.

Za „Šantiće” u ovoj utakmici igrali su: Lj. Šantić (1), D. Šafradin, Jurić, Jukić, Ljubos, Babić, Turić, A. Šantić, Perković, , S. Šantić (1), Stipinović (1), M. Šafradin, R. Šantić (1) i Pranjković, dok su za Rijeku nastupili: Domjan, Brkić, Kotur, Alilović, Pranjić, Marković, Mladenović (2), Jaganjac (1), Ban (1), Božičić, Miculinić i Hasančić.

Zvonimir Čilić / VL

Prethodni članakMartin Raguž u Vitezu obznanio kandidaturu za predsjednika HDZ 1990
Sljedeći članakBh. studenti pozvali na javno okupljanje u Zagrebu i podršku haškoj šestorici