Veterani NK “Rijeka” iz Rijeke (RH) gostuju u Šantićima

Veterani srednjobosanskog županijskog ligaša NK „Šantići” iz istoimene viteške mjesne zajednice narednog će vikenda ugostiti svoje vršnjake, veterane hrvatskog prvoligaša NK „Rijeka”.

Zanimljivo je, tim će se susretom, naime, namjera je organizatora obilježiti trideseta godišnjica za viteški nogomet povijesnog susreta NK „Vitez” – NK „Rijeka” (22. rujna 1983.) u šesnaestini finala kupa u kojemu je tadašnja vodeća momčad Prve lige Jugoslavije, nakon velike borbe, dobila tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Na žalost, NK „Vitez” nema organiziranu ekipu veterana, što je i razlog da će Riječani ovaj susret, sa sjećanjem na daleku 1983., odigrati s veteranima NK „Šantići” na njihovu sportskom kompleksu „Žume”

Inicijator ovog susreta je bivši istaknuti nogometaš i kapetan NK „Vitez, u povijesnom kup susretu s Rijekom” i najbolji igrač, kasnije i igrač NK „Šantići”, Ivica Čivo Pranjković. A prema informacijama iz Organizacijskog odbora, iz te slavne generacije NK „Rijeka”, koju je vodio legendarni Joško Skoblar, u Vitez će doputovati Jurčić, Hrstić, Desnica, Mladenović…, a utakmica će se odigrati na igralištu „Žume” u Šantićima u subotu s početkom u 18 sati.

Zvonimir Čilić / VL