Veliki uspjeh karataša iz Viteza

U Sarajevu u Vogošći je proteklog vikenda, od 09 do 11.12.2016.godine održano 17-to Balkansko Prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21- seniore na kojem je učešće uzelo 863 natjecatelja iz 11 zemalja I to Turska, Srbija, Makedonija, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Rumunija, Hrvatska, Kosovo i Albanija.

Prvenstvo u organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine, te u tehničkoj organizaciji Karate saveza Županije Sarajevo, bilo je na veoma visokom nivou.

U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupila su i tri natjecatelja iz karate kluba “MLADOST” Vitez, Bektaš Nedim, Hurem Adnan i Dedović Munib koji su osvojili dvije srebrene i jednu brončanu medalju.

Jednu srebrenu i jednu brončanu medalju osvojio je Bektaš Nedim u kategoriji borbe junior – 76kg pojedinačno i borbe junior ekipno dok je jednu srebrenu medalju osvojio Dedović Munib u kategoriji borbe kadeti ekipno, piše Radio Vitez.

Šef stručnog štaba, g-din Aldin Adilović, zadovoljan je rezultatom na ovom prvenstvu te upućuje iskrene čestitke reprezentaciji BiH koja je u ukupnom plasmanu zauzela visoko treće mjesto te dobroj formi svojih natjecatelja, posebno Muniba i Nedima koji bi trebali nastupiti i na Europskom prvenstvu u veljači 2017. godine.

Prethodni članakŠto donose nove izmjene Zakona o radu: Za neprijavljivanje radnika kazna i do 10.000 KM
Sljedeći članakU Travniku veliki plesno-revijalni show “Bez granica”