Veliki uspjeh mladih karataša Mladosti na Državnom prvenstvu za djecu

Proteklog vikenda, u subotu 16. veljače 2013. godine, u organizaciji Karate saveza BiH i karate kluba „Sambon” Vogošća u Vogošći je održano 20. Državno prvenstvo u za djecu do 14 godina. Na ovom prvenstvu sudjelovalo je rekordnih 714 natjecatelja iz 69 klubova.

Članovi Karate kluba „Mladost” iz Viteza na ovom Državnom prvenstvu osvojili su 11 medalja, od čega 4 zlatne, 2 srebrne i 5 brončanih , te u ukupnom plasmanu od 69 klubova zauzeli drugo mjesto, osvojivši 21 bod. Prvo mjesto zauzeo je Karate klub „Neretva” Mostar s 24 boda, treči je bio Karate klub „Bihać” iz istoimenog grada s 19 bodova, dok je četvrto mjesto pripalo Karate klubu „Perfekt” iz Sarajeva, sa 16 osvojenih bodova.

Zlatne medalje za Karate klub „Mladost” Vitez osvojili su Belma Haskić u kategoriji kate djevojčice 12 godina, Edin Peskić u kategoriji borbe dječaci 12 godina -35kg, Adnan Hurem u kategoriji borbe dječaci 13 godina -40kg i Nedim Bektaš u kategoriji borbe dječaci 13 godina -50kg. Srebrnim medaljama okitili su se Atif Patković u kategoriji borbe dječaci 11 god -35kg i ženski kata tim KK”Mladost” Vitez 2001/2002 godište, dok su brončane medalje osvojili Elma Tuco u kategoriji kate djevojčice 11 godina, Adnan Hurem u kategoriji kate dječaci 13 godina, Amila Grahić u kategoriji kate djevojčice 13 godina, muški kata tim KK „Mladost” 1999/2000 godište i Šuhreta Patković u kategoriji borbe djevojčice 11 godina -40kg.

Šef stručnog stožera, Aldin Adilović, rekao je kako je zadovoljan postignutim rezultatima, jer je ovo bilo zasigurno jedno od najbrojnijih Državnih prvenstava za pionire, a i natjecatelje KK „Mladost” pratile su mnogobrojne povrede tako da su u odnosu na prošlu godinu jednu stepenicu niže u ukupnom poretku. Već narednog vikend Adilović vodi seniorsku ekipu KK „Mladost” na 20. Državno prvenstvo za seniore.

Sretno!