Veliki planovi Ragbi liga kluba “FIS” Vitez u tekućoj godini

Završeni su svi dogovori i usvojen je Plan za novu sezonu Balkan super lige 2019. godine. Nakon realiziranja dvije uspješne sezone BSL ide dalje. Do sada u predhodne dvije sezone su se iskristalizirale snage i kvalitete momčadi sudionika BSL, a to je liga koja obuhvaća klubove iz 7 država regije Jugoistočna Europa.

Od ove godine klubovi su podijeljeni u dvije Divizije, 1 i 2, u kojima sudjeluje 14 klubova. Divizije i skupine sa podjednakom kvaltetom i velikim brojem utakmica. Inače vrijedno je za napomenuti da je prošlogodišnji pobjednik BSL 2018. Ragbi liga klub Crvena Zvezda iz Beograda.

Ragbi liga klub FIS Vitez koji je prošlogodišnju sezonu završio na diobi od 6 do 9 mjesta od 15 klubova, ove godine se natječe u okviru Divizije 2 u skupini A.

Vitežani su po pokazanom do sada u nekom srednjem rangu po kvaliteti, ali su se ipak opredjelili za Diviziju 2 koja je interesantnija s podjednakom kvalitetom i mogućnosti ulaska u jači rang. Ragbi liga klub FIS Vitez je bio jedan od predlagača formiranja dvije divizije što je na koncu i usvojeno. Pripreme i okupljanje igrača počinju početkom veljače, a sezona starta krajem ožujka gdje u Vitez u 1. kolu dolaze stari poznanici RLK Tirana, Albanija.

Da je BSL u kojoj RLK FIS sudjeluje jako interesantna govori podatak da je RLK Crvena Zvezda iz Beograda dobila pravo sudjelovanja u Challenge kupu, najjačem klupskom natjecanju u Europi, a veliki broj igrača iz klubova regije je bilo na probi ili su u žiži interesa jakih europskih profesionalnih klubova.

RLK FIS Vitez također je pozvan da sudjeluje u Mediteranskom kupu, ragbi liga projektu koji je iniciran na kongresu Europske federacije u Beogradu. Kup bi igrali klubovi ili reprezentacije iz regije koji gravitiraju uz Mediteran iz Europe, Afrike i Azije.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj uspješnoj realizaciji projekta DAP ( Direct aid program) koju financira i podržava Veleposlanstvo Australije u Beču, a odnosi se na razvoj ragbi sporta kod djece i omladine, RLK FIS Vitez je i ove godine dobio značajnu finacijsku potporu za projekat DAP, a isti kreće u veljači i traje do početka lipnja. U okviru programa pravit će se Ragbi škole, a svi koji budu zainteresirani moći će nakon škole pristupiti klubu.

“Na programu RLK FIS za tekuću godinu je niz aktivnosti, turnira, utakmica. Prioritet je pokretanje domaćeg državnog natjecanja, a sve će ovisiti od financijskog stanja u klubu koje do sada nije manjkalo zahvaljujući poduzeću FIS iz Viteza, ali i potpori općine i županije. Ovim putem pozivamo zainteresirane koji žele da se okušaju u ovom atraktivnom sportu, da se pridruže klubu, svi su dobro došli od 7 do 77+, bez obzira na spol“, poručuju iz RLK „FIS“ Vitez.