Veliki broj izlagača na sajmu i više od šezdeset nagrada

Uspješno je završena ovogodišnja sajamska manifestacija “Dani maline i meda” koja se drugu godinu održava u Žepču u organizaciji Razvojne agencije Žepče, a uz pokroviteljstvo općinskog načelnika Mate Zovke.

Na sajmu se okupilo više od 60 izlagača iz gradova i općina Žepče, Zavidovići, Maglaj, Zenica, Teslić, Tuzla, Kalesija, Modriča i Šamac, koji su u prelijepo uređenom ambijentu na Gradskoj tržnici Žepče izložili veliki broj proizvoda.

U ponudi su bile prerađevine od jagodičastog voća, med i prerađevine od meda, sirevi po domaćoj recepturi, povrće uzgojeno u plastenicima, široka lepeza kozmetičkih proizvoda, tinktura i ekstrakta proizvedenih u kućnoj radinosti i čiji je osnovni sastav ljekovito bilje uzgojeno u BiH.

Ovogodišnji poljoprivredni sajam u Žepču potvrdio je kako je već prepoznat kao mjesto razmjene međusobnih iskustava i upoznavanja poslovnih partnera, ali i kao dobra promocija domaćih proizvoda velikom broju kupaca.

Na sajmu su dodijeljene brojne nagrade, a fond više od 60 nagrada, koje su uglavnom osigurali Razvojna agencija Žepče, kozmetika Amama, ljekarna Herbina, obrt Gordana Antolović, Proagro d.o.o. Žepče, bio je namijenjen za građane i izlagače koji su se zabavili uz nagradnu igru kolo sreće.

Proglašeni su pobjednici u dvije kategorije, a nagradu za najljepši štand u sektoru jagodičastog voća dobile su žene Udruge “Mi Bospo” Tuzla i Udruge “Eko agrar” Begov Han.

U kategoriji pčelarstva najljepšim štandom proglašen je onaj Udruge pčelara Žepče, a u kategoriji ostalih nagrada je dodijeljena vinariji “Povratak” Žepče. Najspecifičnijim proizvodom proglašen je onaj od meda Udruge pčelara Matica “Ana-Ari” iz Željeznog Polja, a u kategoriji jagodičastoga voća nagradu je osvojila Zadruga “Croland”.

Ovogodišnja sajamska manifestacija u Žepču trajala je tri dana, a počela je Danom zdrave hrane u okviru kojeg su dijeljeni jagodičasto voće, sokovi od maline i med djeci.

Prethodni članakKada zlato zagorča život
Sljedeći članakŠto prvo napraviti kada stanete na morskog ježa