Velika Božićna ispovjed u Vitezu

Ne bi trebalo naglašavati potrebu SVETE ISPOVIJEDI samo za Božić, Uskrs, svetog Juraja ili Žalosnu Gospu.

Svaka ispovijed, ako uključuje želju za promjenom grešnog života je i božićna i uskrsna. U ovo vrijeme došašća stalno se govori o pripravi za Božić.

U čemu se sastoji ta priprava?

Obiteljski moliti. Isključiti televizor. Odreći se bučne glazbe. Odreći se nečega na što je se navezano- postiti.
Dati nešto za siromašne.

Sve bi to bilo nedostatno, ukoliko ne bi bilo svete ispovijedi koja je izvanredna prilika za pomiriti se s Bogom i ljudima.

Bilo bi najbolje uvijek već na početku Došašća ispovjediti se( ne čekati dane prije Božića) i u svakoj svetoj misi se pričešćivati. I to nastaviti i poslije Božića. Ne prekidati sa pričešćivanjem.
Dakako, nikada se pričestiti u grijehu.

Što čini jedna domaćica kad joj nestane soli i ulja? Kad primijeti, da su soli ulje pri kraju, nabavi ih. Slično možemo reći i za svetu Pričest. Kad primijetimo da smo upali, posebice, u teški grijeh, i ne možemo se više pričešćivati, poći ćemo na svetu ispovijed i ispovjediti se, da bismo nastavili redovito primati sveti Pričest!

U našoj župi VELIKA BOŽIĆNA ISPOVIJED JE U SUBOTU, 9. prosinca i to u ovim terminima: TOPALA: 10 i 16 sati DUBRAVICA: 10 i 30 sati; 16 i 30 sati KRUŠČICA: 10,00, 16,00 sati VITEZ: 11,00, 15,00, 17,00 sati.