Velika akcija policije u SBŽ: Zaplijenjen heroin, uhićeno 10 osoba

Istražitelji Sektora kriminalističke policije, uz podršku timova Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i Jedinice za podršku MUP-a Srednjobosanske županije provode obimnu akciju u cilju suzbijanja neovlaštenog prometa opojnim drogama. Slobode je lišeno 10 osoba, koje su privedene u Detašman Travnik i nad kojima se trenutno vrši kriminalistička obrada.

Razbijene su 2 organizirane kriminalne grupe koje su vršile nelegalnu distribuciju heroina na području Federacije BiH, prvenstveno u SBŽ.

Nakon višemjesečnog operativnog rada, krim istražitelji su zadokumentirali da su članovi ovih organiziranih kriminalnih grupa heroinom redovno snabdijevali više od 100 osoba na području Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz FUP-a.

Pretresi su izvršeni na 10 lokacija na području Travnika, Novog Travnika, Jajca i Bugojna. Pronađene su određene količine heroina, te brojni predmeti od interesa za istragu. Nad oduzetim predmetima je u toku krim-tehnička obrada, te će biti dostavljeni u Centar za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije radi potrebnih vještačenja.