Velik uspjeh šahista Busovače

Devetodnevno prvenstvo šahovske Premijer lige Bosne i Hercegovine turnirskog karaktera igrano je u hotelu „Saraj“ u Sarajevu, a najveće iznenađenje priredila je debitantska momčad „Hrasno“ iz Busovače. Naime, na opće iznenađenje Busovljaci su završili natjecanje diobom trećeg mjesta sa ŠK „Napredak“ iz Sarajeva, dok su prvo i drugo mjesto osvojili ŠK „Bosna“ (Sarajevo) i ŠK  „Bjelašnica“ (Pazarić).

No vrijedi naglasiti, a to nam je kazao predsjednik ŠK „Hrasno“ – Busovača, ujedno i aktivni sudionik natjecanja, Boro Vujica, Busovljaci su priredili još jedno veliko iznenađenje kada su na startu natjecanja odigrali neodlučno 3:3 s kasnijim pobjednikom, višestrukim državnim prvakom i svojevremeno Europskim prvakom, ŠK „Bosnom“ iz Sarajeva, za kojega nastupa i Vitežanin Dejan Marjanović.

A diobom 3. mjesta, uz slabiju šahovsku „gol razliku“, Busovljaci nisu izborili nastup u Ligi šampiona, ali imaju status pričuvne momčadi i nastupili bi na ovom velikom natjecanju ukoliko neka od momčadi s izborenom pravom odustane.

Prethodni članakProslava Male Gospe, drugog patrona župe Vitez i raspored misa zahvalnica
Sljedeći članakOpćina Vitez donijela odluku o dodjeli plastenika