Velik uspjeh mladih šahista ŠK “Vitez 2013” na kadetskom i juniorskom prvenstvu ŠS Herceg-Bosne

Mladi šahisti Šahovskog kluba “Vitez 2013″ ostvarili su fantastičan uspjeh na 18. kadetskom i 21. juniorskom prvenstvu Šahovskog saveza Herceg-Bosne, održanom u hotelu „Zenit” u Neumu koncem travnja 2019. godine.

Kadeti do 8 godina Mario Staničić – srebrna medalja
Kadeti do 8 godina David Vuk – brončana medalja
Kadetkinje do 10 godina Irena Marjanović – brončana medalja
Kadeti do 10 godina Domagoj Vuk – srebrna medalja
Kadeti do 10 godina Marin Staničić – brončana medalja
Kadeti do 12 godina Ivan Krišto – brončana medalja
Kadeti do 14 godina Davor Babić – srebrna medalja
Kadeti do 16 godina Marin Miloš – srebrna medalja
Kadeti do 16 godina Ivan Marjanović – zlatna medalja
Kadetkinje do 18 godina Milena Bertović – zlatna medalja

Pobjednici po kategorijama su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stekli su pravo nastupa na Državnom kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH koje će se održati u mjestu Banja Dvorovi (ŠS RS) od 9.-12. svibnja 2019. godine.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Željko Bogut pobjednicima po kategorijama uručio je pokal, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama dobili su medalju i diplomu.

“Ovaj veliki rezultat ŠK Vitez 2013 dokazuje da se velikim trudom i radom može doći do vrhunskih rezultata, međutim klub ima velikih financijskih problema uslijed kojih nije mogao omogućiti odlazak svoj djeci na takmičenje pa ovim putem molimo sve institucije u Općini i Kantonu da podrže naše šampione i pomognu u daljnjim aktivnostima odlazaka na Državno prvenstvo i odigravanje Prve šahovske lige ŠSHB za seniore. Paralelno s ovim prvenstvom odigrano je i 24. KUP natjecanje za seniore gdje je učestvovalo 11 ekipa te je ekipa ŠK Vitez 2013 zauzela od trećeg do šestog mjesta po dodatnim kriterijima peta u konačnom poretku. Nedostajalo je malo sportske sreće da bude na drugom mjestu jer je jedina odigrala 2:2 sa šampionima Širokog Brijega u krajnje neizvjesnom meču”, priopćili su iz ŠK “Vitez 2013”.