Veličanstvena kazališna večer: Spektakularne Šmizle otvorile 9. Dane kazališta “Vitez 2017”

Predstava „Šmizle“ Gradskog kazališta mladih Vitez svojim 70. igranjem svečano je otvorila 9. Dane kazališta „Vitez 2017“ te oduševila više oko 350 posjetitelja, kojima je kazališna dvorana u Vitezu ponovno bila pretijesna kako bi svi uspjeli sjesti. Koliko je ova predstava kvalitetna govori činjenica da je u nedjelju navečer bio šesti put da se ova predstava izvodi u Vitezu, a svaki put je bilo više od 300 posjetitelja. Organizatori kazališnih dana s Udruga mladih Enter i Gradsko kazalište mladih Vitez.

„Šmizle su jednostavno predstava koja je priča o nama, našem kazalištu, obitelji i ljubavi. Predstavu sam gledao svih 70 puta i svaki put sam iznova bio oduševljen. Iskreno se nadam kako ću Šmizle gledati bar još toliko puta. Što se tiče naših kazališnih dana, neizmjerno sam sretan i ponosan da smo stigli do devetih po redu, a nadam se da ćemo jubilarne desete dočekati u potpuno preuređenoj dvorani, na čemu intenzivno radimo već nekoliko godina. Publika će tijekom narednih mjesec dana imati priliku pogledati petnaestak predstava, a i ovim putem im hvala što su svih ovih godina uz nas“, kazao je nakon predstave Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Čast svečanog proglašenja otvorenim ovogodišnjim kazališnim danima u Vitezu, pripala je dugogodišnjem članu ovoga kazališta i redatelju predstave „Šmizle“, Bruni Grebenaru.

„Iskreno sam iznenađen, jer nisam znao da ću baš ja imati priliku otvoriti naše kazališne dane, ali i jako sretan zbog toga. Tim više, jer su baš Šmizle igrale na otvaranji i to svoje jubilarno, 70. igranje. Sreća i ponos su tim veći, jer je naša kazališna dvorana po tko zna koji put krcata, usprkos činjenici da Šmizle igramo već šest put u Vitezu. Ovo će nam biti podstrek da i dalje vrijedno radimo, a kako smo s nestrpljenjem čekali ovogodišnje Dane kazališta, neka igre počnu.. Proglašavam Dane kazališta „Vitez 2017“ otvorenima“, kazao je na svečanom otvorenju Bruno Grebenar, nakon čega su na scenu stupile viteške „Šmizle“.

Predstava je izazvala istinske ovacije, a publika je uz gromoglasan višeminutni pljesak ansambl predstave nekoliko puta vraćala na scenu, da bi na koncu napravili neizostavnu zajedničku fotografiju. Gošće predstave bilo je dvadesetak članica fitness centra kojega vodi Dajana Maros, a ovo je nastavak lijepe prakse GKM-a Vitez, jer su i prošle godine na početku kazališnih dana ugostili članove Škole košarke “Prvi koš”.

U predstavi igraju Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Antonela Lukić, Franka Matić, Marija Gudej i Petar Pejović. Valja naglasiti kako je ovo izvorna postava predstave Šmizle, s izuzetkom Marije Gudelj, koja je igrala umjesto Lorene Lukić. Tekst Miroljuba Nedovića režirao je Bruno Grebenar, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Pokrovitelj ovogodišnjih, 9. Dana kazališta „Vitez 2017“ je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa, na čelu s ministricom Katicom Čerkez, a iz GKM-a Vitez uputili su zahvale Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan RH, Općini Vitez, Predsjedateljici Doma naroda Parlamenta F BiH, Lidiji Bradara te poduzećima Ecos, Economic i FIS, koji kontinuirano podržavaju rad ovog kulturnog brenda Središnje Bosne.

Sljedeća predstava na 9. Danima kazališta „Vitez 2017“ je „Tri jablana“ Gradskog amaterskog kazališta Županja, koja je na rasporedu u subotu, 30. rujna, s početkom u 20,00 sati.

Fotogaleriju za čitatelje našeg portala pripremio je Filip Šarić.

Prethodni članakPjesnik živi dok živi sjećanje na njega
Sljedeći članakVečeri posvećene Marku Martinoviću Caru