Veleposlanica Države Izrael za BiH otvorila Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru

Veleposlanica Države Izrael za BiH Galit Peleg u utorak je svečano otvorila Međunarodni sajam gospodarstva 2023. u Mostaru koji je 24. puta ugostio gospodarstvenike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne države i goste.

Veleposlanica je naglasila da je mostarski sajam mjesto brojnih prilika, partnerstava i novih projekata.

– Zadovoljstvo mi je što je Država Izrael ovogodišnji partner sajma čime imamo dodatnu priliku ojačati, prije svega, ekonomsko partnerstvo, ali i druge oblike suradnje – istaknula je ona proglasivši sajam otvorenim.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak kazala je prilikom prigodnog obraćanja kako će se tijekom sajma koji traje do subote, 6. svibnja, organizirati mnoštvo poslovnih i tematskih konferencija, stručnih skupova i okruglih stolova.

– Počasni smo time što je Država Izrael zemlja partner ove godine. Veliki je to korak u razvijanju odnosa između zemalja te očekujemo da će ova suradnja rezultirati izraelskim ulaganjem u Bosnu i Hercegovinu – rekla je Bošnjak.

Također je dodala da će Republika Hrvatska biti zemlja-partner Sajma gospodarstva u Mostaru sljedeće godine.

Pored veleposlanice Države Izrael za BiH Peleg i direktorice Sajma gospodarstva Bošnjak, nazočnima su se obratili gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Nakon pozdravnih govora, visoka izaslanstva krenula su u obilazak sajamskog izložbenog prostora gdje nazoče svečanom otvaranju Nacionalnog štanda Zemlje partnera Izrael.

Na sajamskom izložbenom prostoru danas se predstavlja više od 700 izlagača iz 30 država, a među njima su neke od najvećih tvrtki iz Izraela, ovogodišnjih zemalja-partnera.

Organizatori su istaknuli kako je napravljen dodatni iskorak u odnosu na prethodnu godinu te da je Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2023. velika prilika za upoznavanje gospodarstvenika, a sve s ciljem što većeg ulaganja u budućnost u BiH, piše Fena.