Večernjakov pečat: Spektakl iz Kosače će u izravnom prijenosu pratiti milijuni gledatelja

Kad se večeras upale svjetla reflektora na crvenom tepihu ispred uređenoga Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, bit će to znak da počinje društveni događaj godine u ovom dijelu Europe – 16. po redu Večernjakov pečat. Za Večernjakov pečat, koji se ove godine održava pod sloganom “Europsko proljeće”, ulaznica nema već danima unatrag, a kako bi bili zadovoljni svi koji odluče nazočiti ovoj manifestaciji, ove godine će na spektakularnom crvenom tepihu biti postavljen veliki videozid ispred kojeg će se moći gledati prijenos uživo.

Prijenos i na videozidu

Čak pet televizijskih kuća ove će godine uživo prenosi Večernjakov pečat. Glavni medijski pokrovitelj i suorganizator Večernjakova pečata BHRT i ove godine priprema spektakularnu televizijsku priču koja će se prenositi izravno iz Mostara, a koju će moći pratiti milijuni gledatelja preko HRT4, RTRS, Naše TV i prvi put RTV Vojvodina. Također, oko 70 radijskih postaja preuzimat će signal za ovogodišnju manifestaciju izbora osoba godine u BiH. Brojne televizije, uključujući i Federalnu TV, manifestaciju će prikazivati u snimci. – BHRT je, i ove godine, sa zadovoljstvom stavio sve svoje programske i produkcijske kapacitete na raspolaganje organizaciji ovog, po svemu, jedinstvenog događaja u čitavoj regiji. Produkciju slika iz Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače BHRT ove godine radi s vlastitim digitalnim reportažnim vozilom. BHRT je i ove godine odgovoran za idejno rješenje scenografije Pečata, čiju će realizaciju raditi zajedno s kolegama iz poduzeća Pro Stage. Za potrebe što kvalitetnije realizacije prijenosa manifestacije bit će angažirano i posebno tonsko vozilo s 48-kanalnim mixom, kao i posebno osvjetljenje u dvorani, priopćili su iz ove medijske kuće. BHRT, koji sudjeluje u pripremama i realizaciji ovog velikog projekta, dat će svoj maksimum kako bi 16. Pečat, kako smo i naviknuli svih prethodnih godina, zadivio cijelu regiju i još jednom podigao standarde u organizaciji društvenih i medijskih događaja ove vrste. Manifestacija, koja je odavno prerasla regionalne okvire dovodeći brojne poznate goste i zvijezde, i ove je godine pripremila brojna iznenađenja. U dvorani Kosače zapjevat će i odnedavno član Europske akademije znanosti i umjetnosti, lider sevdalinke Nedžad Salković, zatim Zlatan Stipišić Gibonni, Giuliano i Goran Karan u pratnji zbora i orkestra.

Glasovi čitatelja

Brojni kuponi ovih dana stigli su u redakciju Večernjeg lista BiH, a koje će Ocjenjivački sud uzeti u razmatranje prilikom konačne odluke o pobjednicima u kategorijama. Kako god, osoba godine krije se među 150 kandidata čija smo imena objavljivali svakodnevno u posljednjih nešto manje od mjesec dana. Oni koji budu u prilici primiti priznanje, u rukama će nositi kipić likovne umjetnice Dunje Cossetto. Skulpture za Večernjakov pečat rađene su u 9-milimetarskom staklu. U zvjezdice je dodano 12-karatno zlato kako bi skulptura još više zasjala na finalnoj manifestaciji.

Prethodni članakVIDEO: Trenutak kada je Pecara ‘eksplodirala’
Sljedeći članakNajezda zmija u BiH: Ima ih na gradskim prometnicama, u parkovima…