Večeras u Vitezu predstava “Pred njom je život” Teatra “Fedra”

Šesti vikend ovogodišnjih kazališnih dana zaključit će Teatar “Fedra” iz Bugojna predstavom “Pred njom je život”, koja će biti odigrana u nedjelju, 1.10. 2023. godine, s početkom u 20,00 sati. 

Kroz dvadesetak međusobno nepovezanih, ali isprepletenih scena predstava govori o djevojčicama, djevojkama i ženama s naglaskom na odnos okoline i društva prema njima… U predstavi igraju Ajla Beganović, Ermina Musić, Semir Beganović i Zina Šahović Kulašin. Adaptaciju i režiju potpisuje Amel Ugarak, a tekst je nastao po motivima tekstova Maje Pelević „pomorandžina kora“ idr. i Mire Gavrana „Sve o ženama“. 

Teatar FEDRA Bugojno osnovan je 1963. godine. U više od pola stoljeća nanizao je velike uspjehe, a posljednje desetljeće se popeo u sami vrh teatarskog amaterizma. Broji preko 100 članova koji djeluju u tri scene: dječjoj, omladinskoj i odrasloj, tako da godišnje imaju po 5
premijera i veći broj repriza. 2021. godine su imali i svoju prvu profesionalnu predstavu u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac iz Banje Luke. Osim igranja u Bugojnu gostovali su u zemlji i inozemstvu više puta na raznim festivalima sa kojih su donijeli veliki broj nagrada, a dječja scena je sudjelovala na prestižnim međunarodnim dječjim festivalima, kada je Teatar FEDRA predstavljao BiH na „Radost Evrope“ u Beogradu i „Zmajeve dečje igre“ u Novom Sadu. FEDRA se posljednjih deset godina bavi i izdavaštvom te iza sebe ima veliki broj objavljenih književnih djela bugojanskih autora. Od 2006. godine su partneri KSC-u u organizaciji i realizaciji Festivala dramskih amatera BiH, te u organizaciji Susreta pozorišta/kazališta lutaka BiH kao i Bugojanskih lutkarskih bijenala. Pored suradnje na ovim festivalima, članovi Teatra FEDRA su pokrenuli festival TIFBU koji traje od listopada do siječnja. Teatar FEDRA Bugojno je nagrađen Plaketom Općine Bugojno za doprinos razvoju Bugojna u kulturnom, edukativnom i drugom radu.