Večeras se očekuje veličanstvena noć borilačkih sportova u Vitezu

Klub borilačkih sportova „Šampion“ iz Sarajeva organizira borilačku manifestaciju „Fight night 2015“ koja se održava večeras (petak 24. srpnja) u 20 sati u Sportskoj dvorani u Vitezu.

Tim povodom u Vitezu u hotelu Central je održana i press konferencija na kojoj su prisustvovali borci sudionici ove sportske manifestacije., prenosi Ekskluziva. Tom prigodom organizatori su istaknuli da su uložili maksimalne napore da „Fight night 2015“ u Vitezu bude na najvišoj mogućoj razini, te da su se potrudili da u petak večer na ring izađu najperspektivniji i ujedno najspremniji bokseri i K1 borci iz BiH i regije.

Za domaćine posebnu pažnju privlači meč između domaćeg borca izuzetno talentiranog Lovre Krište iz Busovače i Aleksandra Golića iz Srbije. U obraćanju medijima Krišto je istaknuo kako izuzetno poštuje svog protivnika te da će uložiti dodatne napore da iz ringa u Vitezu izađe kao pobjednik.

Harisa Radmilovića, aktualnog prvaka Balkana u teškoj kategoriji očekuje meč protiv renomiranog boksera iz Srbije Nedeljka Čvorovića koji u svojoj zemlji trenutno važi kao jedan od najkvalitetnijih boksera. Radmilović je naglasio da se za meč protiv Čvorovića posebno pripremao jer će mu ta borba poslužiti kao odlična uvertira za okršaj za titulu u WBF verziji već narednog mjeseca u Bugojnu. Nedeljko Čvorović nije štedio riječi hvale za svog večerašnjeg protivnika, istaknuvši da sama činjenica da je bokser iz Sarajeva aktualni prvak Balkana dovoljno govori da će imati težak meč, ali usprkos tome smatra da može pobijediti.

U sklopu ove borilačke gale održati će se ukupno 10 mečeva i to po pet u boksu i K1 borilačkoj vještini. Pored mečeva u muškoj kategoriji, bit će održan i jedan kick boks meč u ženskoj kategoriji, u kojem će nastupiti Zeničanka Aida Halać, aktualna profesionalna prvakinja Europe u lakoj kategoriji do 54 kg u kick boxu po K1 pravilima.

Organizator ove gala borilačke manifestacije klub borilačkih sportova Šampion“ iz Sarajeva, a organizatori su potvrdili i dolazak specijalnih gostiju – najboljeg bn. MMA borca Denisa Stojnića i Adnana Redžovića, najboljeg bh. boksera teške kategorije, koji se bori pod okriljem “Sturm box promotion”.

Iz kluba “Šampion” su se zahvalili sponzorima i Općini Vitez na suradnji pri organizaciji ovog sportskog događaja kao i na izuzetno toplom gostoprimstvu.

Ulaznice za ovaj sportski spektakl se mogu kupiti u Sarajevu, Busovači i Vitezu po cijenama od 10 KM – VIP i 7 KM – tribine.