Večeras počinje malonogometni noćni turnir “Busovača – Ožujsko futsal kup 2021”

Istinski malonogometni spektakl počinje večeras u Busovači. Po prvi put u našem gradu malonogometni noćni turnir “Busovača – Ožujsko futsal kup 2021”, u organizaciji škole sporta “Alfa” Busovača.

Ukupno 24 ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine borit će se kroz šest natjecateljskih grupa. Tako će gledatelji imati priliku gledati malonogometne majstore iz HVIDRA-e Mostar, Caffe Shisha, Grad Kakanj, Rekreativci, Drvo Company, Silos, Lugovi Centar, FK Kaćuni, Policija – zatvor, Sport plus win, Caffe Era, AF Trans Zenica, 2. pješačka bojna, NK Sokol, Rankovići, Beer Bar, Ugarak produkt, J Academy, Podstijena, NK Bilalovac, TiOIL Busovača, MZ Prokos, Tikopov Vitez i Instalacije Jugović.

Organizator je osigurao bogat novčani fond u iznosu od 6000 KM. Za prvo mjesto nagrada je 4000 KM, za drugo 1000 KM, za treće 500 KM i za četvrto mjesto 200 KM. Za najboljeg igrača, strijelca i golmana osigurane su nagrade u iznosu od po 100 KM.

Utakmice će se odigravati na betonskom igralištu u Busovači. Turnir počinje večeras u 20 sati svečanim otvorenjem. Generalni medijski pokrovitelj je portal grad-busovaca.com