Večeras: Beer Bar Busovača i NK Kreševo u finalu 23. Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2016”

Ponedjeljak je bio polufinalni dan na 23. Uskrsnom turniru u malom nogometu „Busovača 2016“. Prepune tribine kao da su dale dodatni motiv za sve polufinaliste koji su priredili odličan nogomet i veoma neizvjesne utakmice.

U prvom polufinalu igrali su Beer Bar i Extreme/Šakić, obje domaće ekipe. Vrlo brzo poveli su momci iz ekipe Extreme/Šakić golom Torlaka i držali prednost sve do 17. minuta kada Edin Brkić postiže pogodak za izjednačenje. I kada se očekivalo da će ekipe otići na odmor s rezultatom 1:1, ponovno Torlak 30 sekundi prije poluvremena koristi grešku Beer Bara i na odmor vodi svoju momčad s prednošću od 2:1.

Drugi dio počinje s velikom ofenzivom Beer Bara, brojne šanse odlaze u nepovrat i tko zna kako bi se to završilo da igrači Extreme/Šakić nisu u 26. minuti sami sebi postigli gol za izjednačenje. Beer Bar koristi veći broj igrača u rosteru i tempom lomi protivnika golovima Kajića i Sejmena za 4:2. Kada se očekivalo da „pivničari“ konačno riješe utakmicu, Dragan Petrović postiže pogodak (37. minut) za smanjenje na 3:4, ali Extreme/Šakić više nije mogao barem do produžetaka.

Drugo polufinale je također bilo izvanredno – igrale su ekipe Bosh Maglaj (najviše pokazali u prvom dijelu natjecanja) i ekipa NK Kreševo koja je konačno nastupila u kompletnom sastavu. Poveli su igrači Bosh Maglaj golom Zatagić , Jusić s dva pogotka i Čakić s jednim do kraja poluvremena preokreću rezultat u svoju korist 3:1. Bosh Maglaj igra bolje na početku 2. poluvremena, ali na vratima NK Kreševo stoji reprezentativni vratar Bahrudin Omerbegović koji čudesnim obranama “izluđuje“ napadače Bosha i dobiva veliki pljesak i ovacije prepunog gledališta.

U jeku napada Bosha, s dva protunapada i dva pogotka NK Kreševo stiže čini se do nedostižnih 5:1 u 29. minuti. Bosh Maglaj uzima time-out, Emin Omerdić staje na gol kao golman igrač te u 34. minuti stižu i do 3:5. Jusić presijeca loptu i postiže 6. gol za NK Kreševo u 37.minuti, ali ni tu nije kraj. Bosh postiže dva pogotka u 25 sekundi za 6:7 i u posljednjih 90 sekundi se ulazi s minimalnom prednošću Kreševljaka.

I kada se očekivalo izjednačenje, odlični Jusić velemajstorskim potezom sa svoje polovine postiže i 8 pogodak za NK Kreševo i konačno lomi utakmicu i odlazi zasluženo u finale s krajnjim rezultatom 9:6. Publika je dugim pljeskom na kraju utakmice nagradila aktere ovog odličnog polufinala.

POLUFINALE:

BEER BAR – EXTREME ŠAKIĆ 4:3
NK KREŠEVO – BOSH MAGLAJ 9:6

FINALNI DAN, SRIJEDA 23. 3. 2016.

18,00 Utakmica za 3. mjesto (Extreme/Šakić – Bosh Maglaj)

18,50 Nastup mažoretkinja

19,00 Izvlačenje nagradne igre

20,00 F I N A L E (BEER BAR – NK KREŠEVO)

21,00 Svečana dodjela nagrada za najbolje