Večer posvečena biciklu i biciklizmu

U Domu HKD Napredak, u Vitezu u četvrtak navečer zanimljivo druženje organizirali su vrijedni članovi Biciklističkog kluba (BK) Vitez, pod nazivom „Biciklizam, bolji način života“.

Okupljenim članovima ovoga Kluba, te drugim zainteresiranim za biciklizam, govorili su istaknuti članovi ovoga Kluba, Bruno Žuljević i dr. Orhan Šaban iz Travnika, također dugogodišnji biciklist, biciklistički zaljubljenik rekreativac. „Oslikali“ su bicikl i biciklizam sa svih aspekata – prijevozno sredstvo, sredstvo rekreacije., sporta, sa zdravstvenog aspekta…, na vrlo zanimljiv, edukativan i pristupačan način.
Prikazan je i video zapis penjanja članova BK Vitez biciklima na najviši vrh u BiH, na Maglić, koje je uspješno završeno s biciklima na leđima upornih najistaknutijih viteških biciklista.

O ovom zanimljivom događaju, o poduhvatu penjanja biciklom na Maglić, zanimljiv zapis napravio je akter Nenad Rajić, a viteški kulturni djelatnici, Željko Kocaj i Vatroslav Matić, zapis su čitali i obogatili ga dodatnim zanimljivostima i dosjetkama, povezivanjem kulture i sporta.

Prigodnim riječima okupljenim u Domu HKD Napretka obratio se predjednik BK Vitez, Slobodan Boca Brkić, a dr. Orhan okupljenim je poručio: „Sjedite na bicikl, vozite, usporite… i uživajte“.