Već se slavi ostanak u Premijer ligi

Iako je utakmica Vitez – Slavija za obje momčadi bila „biti ili ne biti“, odigrana je na visokoj razini korektnosti i ponašanja na terenu, pa nogometaši i jedne i druge momčadi zaslužuju pohvale. Uz to suđenje je bilo na opće zadovoljstvo, kao i ponašanje navijača Viteza te skupine „Sokolova“, navijačke skupine Slavije koji su doputovali u Vitez i žučno bodrili svoje ljubimce.

Vitez je bio bolji i svog protivnika je nadigrao u svim elementima nogometne igre, pobijedio je s 2 : 0 a bilo je prilika i za uvjerljiviju pobjedu. No, ni ovakvom rezultatu ne treba „gledati u zube“ jer su Vitežani s tri novoosvojena boda stigli na „vrata raja“ koja će, nitko u Vitezu više u to ne sumnja, u subotu i otvoriti – potvrditi ostanak u Premijer ligi što je, svakako, za Vitežane uspjeh povijesne vrijednosti.

Porazom u Vitezu Slavija je izgubila status premijerligaša iako su u proljeće igrali vrlo dobro, no propusti u jesenskom dijelu sezone nisu se mogli nadoknaditi. A kada se  tomu doda  da su  u svojoj zadnjoj prilici za očuvanje statusa u Vitezu naišli na raspoloženog, dobrog i boljeg protivnika, onda i nemaju za čime žaliti.

Očito razočaran i deprimiran ali i maksimalno odmjeren i korektan bio je trener Slavije, Milko Đurovski.

„Čestitam kolegi Karačiću i nogometašima Viteza, bili su bolji i zasluženo su nas pobijedili. Stoga, svojim igračima i nemam što zamjeriti. U prvom poluvremenu, sve do jedanaesterca za nas (40. min. op.a.) nismo ništa napravili, a kada u takvoj igri i u takvom odnosu snaga ne realiziraš najstrožu kaznu, onda je tu, za nas, priča bila završena. Posebno kada je Vitez odmah na početku drugog poluvremena postigao i drugi gol. Još jednom čestitam Vitezu, sve je bilo korektno i na terenu i u gledalištu. Lijepo je to vidjeti i doživjeti“, kazao je Đurovski.

Zadovoljstvo nije krio trener Viteza, Branko Karačić, koji je dan-dva prije utakmice neuspješno pokušavao sakriti nervozu.

„Zadovoljan sam, i više od toga, odigrali smo dobro i zasluženo pobijedili. U prvom poluvremenu igrali smo izvrsno, borbeno, organizirano, smireno… i to je najbolje poluvrijeme Viteza od kada sam ja na čelu stručnog stožera. Žao mi je što već u tom dijelu susreta, još kojim golom, nismo riješili utakmicu, a prilika za to je zaista bilo. Međutim kada smo početkom drugog poluvremena postigli i drugi gol bio sam uvjeren da se Slavija neće moći vratiti u igru i ugroziti našu  pobjedu“,  kazao je s razlogom raspoloženi Karačić.

Cijela momčad Viteza, uz bodrenje svojih vjernih navijača tijekom cijeloga susreta, igrala je dobro, vrlo dobro, može se slobodno reći, a u takvoj igri nije bilo lako odlučiti se za najboljeg igrača susreta. Bilo je „u igri“ nekoliko kandidata, a opredijelili smo se za vrijednog i upornog Mrkaića koji iz kola u kolo „raste“i  igra sve bolje.

„Ostvarili smo cilj, pobijedili smo konkurenta za ostanak u Premijer ligi i to je najvažnije. Bilo je tijekom utakmice i manjih propusta koje ćemo analizirati i nastojati ih otkloniti do subotnje utakmice u Banjaluci. Zadovoljan sam svojom igrom, zahvalan sam priznanjem za najboljeg igrača utakmice, no reći ću, bez lažne skromnosti, pohvale i priznanje zaslužuje cijela momčad. Jer, bilo smo „jedno i zajedno“ a kao nagrada za to,  stigla je nemjerljivo vrijedna pobjeda“, kazao je raspoloženi Momčilo Mrkaić.