Važna obavijest PU Jajce za blagdan sv. Ive

Policijska uprava Jajce uputila je priopćenje povodom proslave Svetog Ive u Podmilačju, a vezano za Plan osiguranja i poduzimanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

“Poštovani sugrađani, informiramo Vas da je pred nama blagdan sv. Ive Krstitelja koji se i ove godine tradicionalno proslavlja 23. i 24. lipnja u svetištu Podmilačje, pod posebnim epidemiološkim mjerama.

Tim povodom, PU Jajce formirala je Operativni stožer sa zadatkom sačinjavanja operativnog Plana osiguranja i poduzimanja svih sigurnosnih i higijensko-epidemioloških mjera, a u cilju stvaranja potpunog sigurnosnog ambijenta i omogućavanja organizatoru i vjernicima provođenje svih planiranih sadržaja.

Ovim putem zamoljavamo sve građane, koji namjeravaju hodočastiti iz Jajca da za svoj odlazak u svetište i povratak kući, koriste usluge javnog gradskog prijevoza, od Autobusna stanica Jajce – Podmilačje, kako ne bi svojim automobilima stvarali dodatne gužve i tako omogućili nesmetano kretanje pješaka koji tradicionalno iz drugih općina hodočaste u Jajce.

Jednako tako skrećemo pozornost vozačima da poštuju upute auto-moto klubova o ograničenju prometa i potpunoj zabrani kretanja za sva teretnih motornih vozila preko 7,5 T na području općine Jajce za vrijeme osiguranja vjerskog skupa, kao i upozorenja policijskih službenika i svoja vozila parkiraju isključivo na za to predviđenim parkinzima, ne ostavljaju ih na pravcu kretanja pješaka ili pored ceste i tako ugrožavaju sigurnost vjernika koji pješice hodočaste u Podmilačje.

Savjetujemo građanima da vode računa o osobnoj sigurnosti i posebno svojim stvarima (novčanicima, mobitelima i sl), te da prilikom odsustva iz stambenih objekata u navedene dane o tome izvijeste susjede ili policiju, kako bi zajedno nadzirali stanove i kuće i pravovremeno reagirali na eventualne provale i spriječili izvršenje krađa.

Molimo Vas da o svim sumnjivim aktivnostima ili nedoličnim ponašanjima grupa ili pojedinaca, svoja zapažanja prijavite policiji na besplatan broj 122, te neposredno policajcu ili patroli na cesti i onda ako mislite da to niste jedini primijetili. Opće je poznato da ni jedna policija na svijetu, ne može uspješno funkcionirati bez pomoći, suradnje i sudjelovanja odgovornih građana kao što ste vi.
Molimo, Vas da nam pomognete i budete odgovorni, kao što ste to činili zadnjih godina, na čemu vam se unaprijed zahvaljujemo”, navodi se priopćenju iz PU Jajce.