Vatrogasci DVD ‘Vitez’ obilježili blagdan svetog Florijana

Već tradicionalno, skromno i svečano, članovi Dobrovoljsnog vatrogasnog društva „Vitez” iz Viteza obilježavaju i slave blagdan sv. Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca.

U povodu ovoga blagdana, u župnoj crkvi sv. Jurja u Vitezu u petak je slavljena sveta misa zadušnica za sve umrle i poginule vatrogasce DVD-a Vitez, a na grobove svojih prijatelja članovi ovoga društva, predvođeni članom Izvršnog odbora Vatrogasne zajednice Federacije BiH, ujedno tajnika DVD Vitez, Miroslavom Grabovcem, položili su cvijeće i upalili svijeće.

U večernjim satima, u motelu Bor, DVD Vitez je priredio prigodno druženje za sve svoje članove, sponzore, ali i uzvanike među kojima su bili i visoki dužnosnici općinske, županijske i federalne izvršne i zakonodavne vlasti. Gost viteških vatrogasaca ovaj put je bio i izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice, zapovjednik Županijskog vatrogasnog saveza Križevačko-koprivničke županije, Slavko Tucaković.

Dobrovoljno vatrogasno društvo „Vitez” jedno je od najstarijih na području srednje Bosne a unatoč teškom materijalnom položaju i nedovoljno kvalitetnoj opremi, postižu izvrsne rezultate. Posebno se ističu u rad s mladima koji su stalni i vrlo uspješni sudionici velikih međunarodnih natjecanja vatrogasne mladeži, a bili su, 2005. godine, sudionici i Vatrogasne olimpijade.

Vatrogasnu mladež uspješno vodi dugogodišnji predsjednik, sada tajnik DVD Vitez, ing. Miroslav Grabovac, a aktivno vježba, trenira i natječe se više od 30 mladih Vitežana.

Zvonimir Čilić / VL