Varupa osuđen na 18 godina zatvora za ubojstvo časnika Miroslava Stojaka

Kenan Varupa, optužen za ubojstvo časnika Oružanih snaga BiH Miroslava Stojaka, osuđen je u Županijskom sudu u Novom Travniku.

Sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Suada Kahrić oglasilo je jučer Kenana Varupu krivim po dvije točke optužnice. Za ubojstvo časnika Miroslava Stojaka izreklo mu je kaznu od 18 godina i četiri mjeseca, a za nedozvoljeno posjedovanje naoružanja osuđen je na šest mjeseci zatvora.

Miroslav Stojak

Sudsko vijeće donijelo je i rješenje o produženju pritvora koji može trajati najduže devet mjeseci, pa će Kenan Varupa ostati u pritvoru u Busovači do upućivanja na izdržavanje kazne piše Avaz.ba.

Kenan Varupa je 17. rujna prošle godine u svojoj obiteljskoj kući u selu Bukve kod Viteza na podmukao način ubio Miroslava Stojaka zadavši mu sedam udaraca sjekirom u predjelu glave. Nakon toga uništio je mobitel ubijenog Stojaka, te uzeo ključeve vozila “Ford“ i 300 KM.

Izvor

Prethodni članakMilka zapošljava osobu koja će jesti i ocjenjivati čokolade
Sljedeći članakRADIONICA U VITEZU: Zajednički do bolje realizacije preporuka Ombudsmena BiH za poboljšanje stanja u ustanovama za smještaj maloljetnika u sukobu sa zakonom