Vanja Strukar – glazbeni dragulj iz Viteza

Vanja Strukar dvadesetogodišnja je uspješna studentica njemačkog jezika na Sveučilištu u Mostaru, međutim ono što je posebno zanimljivo za junjakinju ove priče je to što je ona istinski glazbeni dragulj. Istina, njezino ime nećete pronaći na brojnim web stranicama i portalima, teško će vam pomoći i Google da saznate nešto više o njoj, međutim njezin čarobni glas ostavit će vas bez daha, a portal Vitez.info će nastojati pomoći da se Vanja ubuduće lakše pronađe na web tražilicama.

Vanja je snimila i nekoliko covera, od kojih je objavila „Toxic“ Britney Spears i „Zona Zamfirov“ Galije, a bez dileme je kako će obje pjesme u vrhunskoj interpretaciji Vanje Strukar pobuditi simpatije kod svih ljubitelja glazbe.

Vanjine vrlo zrele i emotivne interpretacije istinski nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim, a mi ćemo u ovom tekstu pokušati široj javnosti predstaviti Vanju i njezinu ljubav prema glazbi.

„Glazba je svakako moja umjetnost, dakle umjetnost kroz koju se najbolje i najiskrenije mogu izraziti. Bilo bi mi drago da što više ljudi čuje, jer jako uživam u glazbi i zbilja se jako puno trudim kako bi pjesme koje pjevam zvučale što bolje. Pjevam čitav život, a s 10 godina sam počela svirati gitaru, godinu kasnije i tamburicu. Ljubav prema glazbi je bila prejaka te sam upisala i uspješno završila srednju glazbenu školu, a ovdje posebno želim istaknuti i zahvaliti se nastavniku Goranu Gogiću, kao i profesoru gitare iz Srednje glazbene škole „Jakova Gotovca“, Živanu Kuzmanoviću, koji imaju najveće zasluge za moje glazbeno znanje“, skromno nam za Vitez.info govori Vanja Strukar.

S obzirom na širok raspon pjesama koje izvodi vrlo zanimljivo je bilo čuti i koja vrsta glazbe joj je omiljena, odnosno što najradije sluša ili izvodi, ima li nekog idola?

“Iskreno, nemam baš neki omiljeni glazbeni žanr. Ipak, želim naglasiti ako mogu birati preferiram etno, rock i klasiku. Što se tiče idola također ne bih mogla nikoga posebno izdvojiti, naravno osim moje sestre Sunčice, za koju neki kažu da pjeva bolje nego ja“, kroz smijeh nam kazuje Vanja i naglašava da je sestra znatno posvećenija glumi te je već dugi niz godina vrlo uspješna članica i glumica Gradskog kazališta mladih Vitez. uz roditelja, najveća potpora.

Kada poslušate covere koje je objavila sigurni smo kako ćete biti oduševljeni, međutim kada saznate kako su oni nastali vaše će oduševljenje prerasti u divljenje, baš kao što je to bio slučaj s autorima ove priče. Vanja je, vjerovali ili ne, pjesme koje možete poslušati u našem tekstu snimila, ni manje ni više, u ormaru.

„Hahahahaha…da, da, priznajem. Tako vam je to kada imate mlađu sestru pa sve odaje. Nužda zakon mijenja uvijek su govorili stari ljudi, e tako je bilo i u mom slučaju. Istina, covere sam snimala na vrlo nekonvencionalne načine, ali sam jako zadovoljna kako su ispali. Uglavnom mi je zabavno baviti se programima za snimanje, tako da je sve skupa ispalo jako simpatično, a uskoro će sasvim sigurno biti objavljen i još poneki cover“, ističe Vanja, i dalje ne skidajući osmijeh s lica.

Vanja se na koncu zahvalila i svojoj obitelji za bezrezervnu potporu kroz sve protekle godine, kao i svima onima koji su joj na bilo koji način bili potpora, a nama je preostalo jedino zaželjeti joj da čim prije snimi neku autorsku pjesmu i izraziti uvjerenje, ukoliko nastavi koračati putevima svojih snova, kako je u budućnosti zasigurno očekuje blistava glazbena karijera.

Prethodni članakСрећан Божић cвим прaвocлaвцимa жeли рeдaкциja витeз.инфo пoртaлa
Sljedeći članakVeliki nanosi pijeska iz Sahare stižu u Europu, neće zaobići ni BiH