Valjan: Spremni smo koliko se u ovom trenutku može biti spreman za borbu protiv koronavirusa! (VIDEO)

Nakon sastanka sa Kriznim stožerom SBŽ-a izaslanstvo predvođeno Draganom Čovićem, posjetilo je Hrvatsku bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Medijima se izjavom obratio prim. dr. Velimir Valjan, ravnatelj Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato nikolić” Nova Bila.

“Mi smo imali nekoliko potvrđenih zaraženih, zahvaljujući činjenici da smo na vrijeme krenuli s korištenjem zaštitne opreme. Dakle, već 31.3. izdao sam naredbu u Bolnici da se svaki kontakt s pacijentom mora odvijati na razini 2 – dakle, potpuna zaštitna oprema. To je urodilo plodom jer smo naknadnnim testiranjem imali nekoliko onkoloških pacijenata koji su došli na redovite CT preglede te na temelju nalaza našeg radiologa i potom kontakta s epidemiološkom službom utvrdili smo nekoliko ljudi. Evo i u ovom trenutku radimo jedan CT za gospođu koja je pozitivna na virus COVID-19. Zahvaljujući radu, prije svega, ljudi na terenu, mi smo uspjeli u bolinici da se stabiliziramo, u to vrijeme smo pripremili prostore, zaštitnu opremu, omogućili edukaciju osoblja. Edukacija se odvija svakodnevno u nekoliko navrata. Koliko netko u ovom trenutku može reći da je spreman za brobu protiv ovog virusa – mi možemo reći da smo spremni pa ćemo vidjeti kako će se situacija dalje odvijati”, kazao je Valjan.

Podsjetimo, Čović je ranije izjavio kako je Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar otvorena je za pacijente s ovog prostora te da će bez iznimke primiti pacijente koji imaju potrebu za intenzivnim liječenjem.