Valentin Plavčić više nije trener Viteza

Od srijede, nakon samo dva odigrana kola, Valentin Plavčić više nije trener premijerligaša Viteza. Takvu odluku u utorak navečer donijelo je rukovodstvo kluba, a službeno, igračima je odluka priopćena u srijedu pred početak jutarnjeg treninga.

Plavčiću su presudili loši nastupi i porazi protiv Radnika (1 : 0) u Bijeljini , te protiv Širokog (5 : 1), također u gostima. No, treba reći da je momčad Viteza, po imenima i rejtingu novoangažiranih igrača, znatno ojačana, i u pripremnom razdoblju igrala vrlo slabo što nije bilo ohrabrujuće pred početak prvenstva, a što se, na žalost, igrama i rezultatima i obistinilo.

Nogometni klub Vitez Plavčić je, po treći put, preuzeo momčad Viteza sredinom travnja ove godine nakon što su Vitežani imali 6 uzastopnih prvenstvenih poraza. Teško i uz dosta sreće Vitez je izborio ostanak u Premijer ligi s ambicijama ove godine igrati značajniju ulogu i sačuvati premijerligaški status u situaciji kada zbog smanjenja lige čak šest klubova ispada u niži natjecateljski rang.. Na žalost, početak prvenstva to nije nagovještavao niti obećavao, pa je povučen radikalan potez, već nakon dva odigrana kola.

Istina, svaki put kada je vodio Vitez, a svoj matični klub uveo je u Prvu ligu Federacije BiH, prije dvije godine u Premijer ligu, bilo je sumnji u njegove trenerske sposobnosti. U kuloarima se stalno tražila njegova smjena i kada je i kada nije bilo razloga za to, tako je bilo i sada, pa je sve to, uz loš start u prvenstvu, doprinijelo njegovoj smjeni. „Nitko nije bio prorok u svom selu“, moglo bi se reći uz naglasak kako je o (ne)sposobnostima trenera Plavčića trebalo razmišljati u ljetnoj stanci, a ne vući radikalni potez pred važnu i tešku utakmicu sa Željezničarom i momčad ostaviti bez kompletnog stručnog stožera.

U srijedu pred početak jutarnjeg treninga igračima koji su neslužbeno znali za smjenu stručnog stožera, prigodnim riječima, informativno i ohrabrujuće, obratili su se sportski direktor Veseljko Petrović i glasnogovornik kluba, Ivan Sajević. Došao je i dosadašnji šef stručnog stožera, Valentin Plavčić, zahvalio se igračima na korektnoj suradnji i zaželio im uspjeh protiv Željezničara i u nastavku prvenstva. „Uvjeren sam da ćete pobijediti Željezničara i na kraju ostvariti zacrtani cilj – ostanak u Premijer ligi. Vi za to imate i snage i znanja, kazao je igračima Plavčić.

Do izbora novog trenera što bi trebalo biti riješeno do kraja ovoga tjedna, momčad će voditi treneri kadeta i juniora, Robert Perković i Ivica Bonić.

Zvonimir Čilić