UŽIVO: Splićani probdjeli noć pred kućom Nine Kuluz, pojavila se i policija

Pred kućom Nine Kuluz, majke malenog Cesarea, neki su građani probdjeli cijelu noć. Stali su pred ulaz u kuću, a ujutro se pojavila i policija te počela postavljati metalne ograde.

Danas bi trebao, prema rješenju o ovrsi splitskog Općinskog suda trebao biti predan ocu Alessandru Avenatiju.

https://www.vitez.info/podrska-nini-kuluz-njezinom-sinu-cesareu-iz-viteza/

Majci malog Cesarea, Nini Kuluz, pomoć je sufinanciranjem odvjetničkih troškova obećao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović.

Ovrha nad sinom Nine Kuluz

Posted by Index.hr on 27. Juni 2017

Ovrha bi se trebala izvršiti u 11 sati, u Split su stigli dječakov otac ali i generalni konzul Italije Paolo Palminteri.

Ninu Kuluz od petka zastupa odvjetnik Mišo Živaljić. On smatra kako je u postupku učinjena pogreška jer nitko nije Cesarea pitao za mišljenje, a što je bilo potrebno učiniti po europskim konvencijama piše Index.hr.

“Imamo liječničke nalaze po kojima separacija od majke nije dobra za dječaka. Sud se dosad oglušio na naše zahtjeve za odgodom ovrhe, no sutra ujutro šaljemo novi zahtjev. Na slučaju radim 24 sata dnevno i dojma sam da sud pokušava dovršiti predmet što prije, ali ne na dobrobit djeteta”, kazao nam je odvjetnik Živaljić.

Policiji je prijavljeno javno okupljanje već od 9 sati, pred zgradom u kojoj živi Nina Kuluz, a koje organizira Facebook grupa “Spasimo malog Cesarea”. Računa se na potporu najmanje 500 ljudi koji će svojim tijelima pokušati spriječiti ovrhu.

Okupljanju je glavni cilj odgoda ovrhe

“Glavni cilj je odgoda ovrhe. Tražimo da se slučaj pošalje na reviziju, provede vještačenje roditelja i da se za mišljenje pita Cesare. Javno okupljanje će biti mirno i dostojanstveno, na dobrobit djeteta. Cesare je najvažniji u ovoj priči. Severina je platila dva autobusa iz Zagreba, cijeli je Split upoznat sa slučajem, jučer smo stavili i transparent na Svetog Duju. Pružit ćemo pasivan otpor, mogu nas jedino dignuti i staviti u maricu”, kazao nam je predsjednik Gradskog kotara Pujanke Petar Gudić.

Nina Kuluz je sina odvela iz Italije prije šest godina. Otac, Alessandro Avenati, pokrenuo je niz postupaka u Italiji i u Hrvatskoj i prema odluci sudova dječak treba biti predan ocu. Protiv Kuluz se vode i dva kaznena postupka, u obje države, zbog toga što je odvela dijete iz Italije bez pristanka oca.

Prethodni članakNajbolja svjetska momčad u Lipiku, Ecos Romari Vitez zlatna četvorka predstavlja našu zemlju
Sljedeći članakHrvatska pošta Mostar nova članica Gospodarske komore FBiH