Uzet ćemo 200 mil. KM od javnih tvrtki i graditi brze ceste

Gotovo nevjerojatno je bilo slušati najodgovornijeg čovjeka u FBiH s kojom lakoćom, poznavanjem složenih društvenih i ekonomskih pitanja govori o načinima njihova rješavanja.
Premijer Fadil Novalić netipičan je menadžer – premijer, ali je, kako kaže, naučio i taj zanat – političara. Premijeru, ima li Federacija pravu, tehničku ili manjinsku vladu, hoćete li se zadržati na ovome mjestu do kraja mandata? Da, svakako ćemo se zadržati.

Jesmo li tehnička vlada ili u punom formatu, to ćemo tek vidjeti. S pravom mogu reći da smo sada bili vlada u punome smislu. O tome svjedoči veliki broj zakona, uredbi, odluka, pravilnika koje smo donijeli, ali i rezultati koji su postali očigledni, čak i onima koji ih pokušavaju izbrisati.

No, sigurno je da ne mogu procijeniti što će biti u idućih godinu dana mandata. Činjenica je da koalicija ima određenih problema, ali to nije bilo bitno različito od dosadašnje situacije kada je bilo više ‘optičkih’ problema u medijima, ali, moram reći, da se to nije odražavalo na rad vlade. Mi smo svoje najvažnije reformske projekte bez problema provodili kroz sustav.

Iznimka je jedino posljednji Zakon o MIO, i gotovo da se ne mogu sjetiti drugih važnih reformskih procesa koje nismo proveli. A u tehničkom smislu nije racionalno mijenjati sadašnju vladu, a postoje i tehnički problemi.

Na što mislite? Eventualno razrješenje Vlade je povezano s vodstvom Federacije, predsjednika i dvoje dopredsjednika. Tamo imamo asimetriju jer je jedan predstavnik iz DF-a, koji predstavlja određenu opasnost, a s druge strane, imamo predstavnike HDZ-a BiH i SDA, bez čijih ruku nije moguće pokrenuti tu proceduru…

 

(.vecernji.ba)

Prethodni članakPod sloganom „Trči i inspiriši slobodu“,u Travniku okupio se maksimalni broj sudionika
Sljedeći članakNextbike se širi u BiH