Uz vjerske i vojne počasti sahranjem brigadir Franjo Nakić

altUz vjerske i vojne počasti u ponedjeljak je na mjesnom groblju u Zabilju u općini Vitez sahranjen stožerni brigadir HVO-a Franjo Nakić.

Brigadir Nakić je preminuo dan ranije u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj. Tijekom rata bio je načelnik Stožera Zbornog područja Vitez i jedan, nedvojbeno je, od najuglednijih i najomiljenijih časnika HVO-a na području srednje Bosne. Nositelj je odličja Red hrvatskog trolista i Spomenice Domovinskoga rata a i drugih ratni odlikovanja i priznanja.

Na posljednjem ispraćaju brigadira Nakića okupilo se više tisuća prijatelja i suboraca i uglednika iz svih oblasti života i rada s područja cijele BiH, a među njima Marina Pendeš, Rudo Vidović, Slavica Josipović, Vlado Alilović…

Prijatelja i suborca Franju Nakića ispratili su i pukovnici Željko Ljubanić, Zdravko Lovrinović, Žarko Andrić…, brigadir Živko Totić, general Vlado Jurić, te ratni zapovjednici ZP Vitez, generali Tihomir Blaškić, Filip Filipović i Drago Dragičeviić, čiji je bliski suradnik bio brigadir Nakić.

Prigodnim riječima, u svoje osobno i u ime svih pripadnika postrojbi i zapovjedništva ZP Vitez, od brigadira Nakića oprostio se general Tihomir Blaškić, a zadnji pozdrav prijatelju, suborcu, časniku i čovjeku, na čijem obiteljskom, radnom i vojničkom putu nisu ostale nikakve mrlje, počasni vod Oružanih snaga BiH.

Zvonimir Čilić / VL