Uvjerljiva pobjeda Ragbi kluba “Vitez” u prvoj utakmici sezone

Proteklu nedjelju, 6. listopada, na stadionu NK “Šantići” u Vitezu, s početkom u 12,00 sati odigrana je prva ovosezonska utakmica u ragbiju za seniore između ekipa RK “Vitez” i RK “Trk/Gladijatori”. Domaći ragbijaši dobili su ovaj susret rezultatom 39:7.

Ovo je bila prva utakmica za Ragbi klub “Vitez”, koji je pojačan ove sezone sa sedam igrača ragi kluba “Rudar” iz Zenice koji se, na žalost, ne natječe ove sezone, jer ih je stigla recesija kao i većinu klubova u regiji. Igrači, među kojima je većina seniorskih reprezentativaca BiH, pristali su nastupati za Vitežane, kako bi ostali u užem izboru selektora BiH ragbi tima.

“Ovo je za nas bila jako teška utakmica s obzirom da imamo sedam novih igrača koji su došli iz zeničkog Rudara te se još nismo dovoljno uigrali i spremili za utakmice, a protivnik je bio jako kompaktan i čvrst te su imali jako veliku želju da ostvare drugu pobjedu za redom. Odigrali smo jako i izvršili pritisak na njih od samog početka tako da smo uspjeli pobijediti. Nakon što se uigramo iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji i nadamo se novim pobjedama. Naime, ova pojačanja koja su nam stigla za našu jako mladu i neiskusnu ekipu su prava pojačanja i s njima planiramo ostaviti traga ove sezone u prvenstvu BiH. Ono što nam je važnije i za što se pripremamo je Jadran liga u kojoj nastupaju klubovi iz Crne Gore, BiH i Hrvatske, a koja započinje naredni mjesec pripremnim utakmicama u Hrvatskoj i Crnoj Gori. Ovim putem bi se zahvalili upravi Ragbi kluba “Rudar”, koja je dopustila da igrači ove sezone nastupaju za nas”, rekao je za portal Vitez.info trener RK “Vitez”, Dado Vrebac.

Sljedeća utakmica RK “Vitez” je za dva tjedna, protiv ekipe RK “Šibenik”, a odmah poslije nje i nastavak prvenstva BiH, gdje će Vitežani odmjeriti snagu s ekipom Herceg iz Mostara.