Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika općine Travnik, Dautoviću manje glasova nego Pejakoviću u studenom

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluke kojima su utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH), održanih 11. travnja. 

U Travniku je na prijevremenim izborima sudjelovali Kenan Dautović, kandidat SDA i Haris Kaniža, kao kandidat koalicije “Naša travnička priča”, koju su činili NiP-a, SDP-a i Naša stranka.

Podsjetimo, izlaznost je bila rekordno niska, čemu je doprinio bojkot HDZ-a BIH i hrvatskog naroda općine Travnik, ali i očito nezadovoljstvo velikog broja građana zbog prijevremenih izborima te u određenoj mjeri i epidemiološka situacija, koja je istini za volju bila jednako loša i u studenom kada su bili redoviti izbori.

Haris Kaniža je, nakon utvrđenih konačnih rezultata prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik, osvojio 5 756 ili 45,48% glasova, dok je Kenan Dautović osvojio 6 899 glasova ili 54,52%, što je za pedesetak glasova manje nego što je u studenom osvojio kandidat HDZ-a BIH, Goran Pejaković.

Prethodni članakUsvojene naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva
Sljedeći članakVitez: Najava obustave isporuke električne energije