Utakmica sa Širokim Brijegom je “biti ili ne biti”

Sadiković

„Biti ili ne biti, pitanje je sada“ pred put Viteza u Široki Brijeg, tri kola prije kraja prvenstva kada se pobjeda mora tražiti, gdje je za Vitežane do sada u Premijer ligi nije bilo. Hoće li im to uspjeti ovaj put kada im nad glavom (ostanak u Premijer ligi) visi Damoklov mač. Istina, vrlo je malo onih koji u pobjedu Viteza vjeruju, što nije ni čudo kada se zna o kakvom se protivniku radi i što su Vitežani prezentirali (loše, vrlo loše op.a) u proljetnoj sezoni i u doigravanju.

Tako, uostalom, razmišlja i trener Viteza Slaven Musa koji pred gostovanje u petak u Širokom Brijegu kaže: „Teško nam je da teže ne može biti. Idemo u goste Širokom Brijegu , „igraju“ nam samo tri boda, a naši su redovi uzdrmani, poljuljani. A s ta eventualno osvojena tri boda došli bi ponovo u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini, u protivnom,,,“.  A kako doći do ta sudbonosna tri boda?

„Vratili su nam se Barišić, Hodžurda i kapetan Livaja i znatno smo jači nego što smo bili u nekim prethodnim utakmicama i to je, rekao bih, razlog našega optimizma. Široki će, vjerojatno, igrati s kombiniranom momčadi, jer da nije tako ne bi tražili da se igra (petak) samo dva dana nakon njihovog teškog i uspješnog kup susreta u Sarajevu. No, takva će postava „gristi“, svaki igrač Širokog koji bude igrao željet  će se pokazati i dokazati treneru što je jasno i razumljivo. Tko god istrči na teren igrač je Širokog Brijega i tu ništa posebno ne treba dodavati. Mi to znamo i tako ćemo se postaviti na terenu“, ističe Musa.

Kazao je Musa, također, kako je momčad brojnim nedaćama cijelo proljeće desetkovana, lošim rezultatima poljuljana, opterećena…

„Upravo smo  na tom planu radili, razgovarali, pokušavali našim igračima vratiti vjeru u vlastite snage, vratiti im samopouzdanje… To činimo mi iz stožera, ljudi iz Kluba, evo i predsjednik (Slaven Garić op.a.) je s nama. U srijedu pred početak treninga razgovarao je s igračima, hrabrio ih… Znaju oni dobro  kakva je situacija, što im je činiti i raditi. Vjerujem u  njihovu mentalnu i igračku snagu, znanje… A kakav bi ja trener bio kada svojim igračima ne bih vjerovao?“.

Jedan od onih, rijetki mogli bismo reći, koji je i ove utakmice doigravanja odigrao vrlo solidno, dobro,  svakako je stasiti, borbeni Elvis Sadiković.

„Iza nas je nekoliko utakmica, meč lopti, koje smo, na našu žalost, propustili. I ova protiv Širokog je takva, rekao bih da se sada radi o „biti ili ne biti“. Bit će teško, o tomu ne treba ni govoriti. Jer Široki je Široki pa i s kombiniranom momčadi što se govori da će nastupiti prtiv nas na Pecari. Teško nam je zaboraviti kroz što smo prolazili i kako smo prošli u dosadašnjim utakmicama doigravanja i „čiste glave“ ići na noge Širokom. Vrijedno smo radili, pokušavamo sve misli i naša stremljenja usmjeriti ka Širokom, dati sve od sebe i onda će se pokazati „jesmo li ili nismo“. Jer, ne trebamo se zanositi činjenicom da bi nas, možda, i bod ostavljao u utrci za ostanak u ligu. Ne, nama odgovara samo pobjeda. Istina, ići u goste Širokom i govoriti samo o pobjedi, zvuči nestvarno, prepotentno. Naravno da nije tako, ali mi jednostavno drugoga izbora nemamo“, kaže Sadiković.

Sa štitom ili na štitu!

Prethodni članakŠmizle i Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ovoga petka u Zenici
Sljedeći članakPoduzeće Maks iz Viteza raspisuje natječaj za posao