Utakmica s Čelikom najvažnija je dosadašnjem dijelu prvenstva

Vitežani su „u banani“, a u takvu situaciju sami su se doveli. Jer, pred početak doigravanja u ligi za ostanak imali su čak 10 bodova više od   predzadnjeg Čelika., a sada pred njihovo novo odmjeravanje snaga, četiri utakmice prije kraja prvenstva, imaju bod manje i „zasjeli“ su na pretposljednjoj poziciji koja vodi u niži rang natjecanja, jer su ih preskočili i Jajčani. U takvu poziciju dovele su ih uglavnom slabe igre, ponekad i nedostatak bar malo sreće, a ne treba zaboraviti i brojne ozljede koje su igrače ovoga kluba iz kola u kolo, iz treninga u trening, pratile. A o (ne)učinkovitosti napadača da i ne govorimo, ili će to najbolje  pokazati rezultati 6 utakmica doigravanja do sada odigranih. Naime, u  tih šest susreta Vitez je osvojio samo tri boda (tri neodlučne igre), postigao 3, a primio 9 golova.

„Sada, u situaciji u kojoj se nalazimo utakmica s Čelikom na Gradskom stadionu u Vitezu za nas je najvažnija u dosadašnjem dijelu prvenstva. No, što će i kakav će predznak imati slijedeće tri naše utakmice zavisit će i od rezultata ovoga susreta. U utakmicu s Čelikom uči ćemo spremni, maksimalno angažirani, s ciljem postizanja dobrog rezultata. Cilj je pobijediti, osvojiti sva tri boda, međutim u ovaj susret ulazimo zaista oslabljeni i stoga u ovoj utakmici moramo „biti i pametni“. Borit ćemo se, obećavam, svaki naš igrač dat će sve od sebe, tako je bilo i u Banjaluci u susretu s Metallegheom i bude li tako i protiv Čelika vjerujem u povoljan rezultat!“, kazao je trener Viteza Musa a novinari su tražili i pojašnjenje sintagme  „povoljan rezultat“ kada je u pitanju susret s Čelikom?

„Povoljan rezultat svakako bi bila naša pobjeda. Međutim, u susretu s Čelikom igrat ćemo bez trojice vrlo važnih igrača za našu momčad, bez Barišića i Hodžurde koji su u susretu s Metallegheom dobili treći žuti karton i bez Livaje koji odrađuje drugu utakmicu kazne zbog crvenog kartona zarađenog u susretu s Olimpikom. Od ranije nam nedostaju Jevtić, Livančić i Bibić. Stoga, treba biti realan i razuman, pobjedu želimo, nastojat ćemo do nje doći, ali nećemo ići „grlom u jagode“, jer utakmicu nikako ne smijemo izgubiti“.

Brzonogi Boban Đerić, potpuno je zdrav, spreman za borbu a pred susret s Čelikom kaže: „Dobro poznajemo Zeničane, a jasno je, bod osvojen u Banjaluci dobit će pravu vrijednost dobrim rezultatom na ovoj utakmici. Znamo njihove kvalitete, znamo što i koliko znaju i mogu. Međutim važno je da mi odigramo kako znamo i možemo, imamo dobru atmosferu nakon dobre igre i neodlučnog rezultata u Banjaluci i na nama je na terenu boriti se, dati sve od sebe, ispunjavati date nam zadatke i upute od našeg trenera. Mi ćemo ta očekivanja i date nam zadatke na terenu ispuniti a u tim našim nastojanjima tražimo i molimo podršku naših  navijača koja nam je, kao nikada do sada, potrebna. Nadam se da će, konačno, bar u maloj mjeri i sreća biti na našoj strani i da ćemo, s Božjom pomoći, doći do vrijednih bodova“, kazao je Boban Đerić, dodavši kako mu dodatnu snagu daje trenerova podrška kao i podrška medija i navijača Viteza. „Dat ću i na utakmici protiv Čelika sve od sebe kako bi to povjerenje i na terenu opravdao“.

Podršku navijača očekuje, nada joj se i trener Viteza Slaven Musa: „Očekujemo podršku koja nam je zaista potrebna. Bit će na Gradskom stadionu veliki broj navijača Čelika, nadam se naših i više i molimo ih da ne reagiraju negativno na poneku grešku, propust, pogrešan pas, propuštenu priliku… naših igrača. Treba  ih podržati, ohrabriti i u takvim situacijama i uz snažnu navijačku podršku sve eventualne pogreške  mogu se ispraviti, propušteno nadoknaditi i dobar rezultat ostvariti.“

Prethodni članakTražite posao? Potrebni šivači/šnajderi
Sljedeći članakU Vitezu održana 15. sjednica ŽO HDZ BIH ŽSB