Usvojen prijedlog Nacrta proračuna općine Vitez za 2012. godinu

Danas je održana 29. sjednica Općinskog vijeća Vitez. Na dnevnom redu se našlo deset točki, od kojih je devet usvojeno, dok je zadnja točka, o prijedlogu rješenja o izuzimanju neizgrađenog građevinskog zemljišta od dosadašnjeg korisnika “T-dizel” d.o.o. iz Novog Travnika i dodjeli istom u cilju kompletiranja građevne parcele, na prijedlog općinskog načelnika povukla s dnevnog reda te je ostavljena za narednu sjednicu općinskog vijeća.

Prva točka se ticala prijedloga rebalansa proračuna općine Vitez, kojim je predviđeno je povećanje od 100 000 KM za rekonstrukciju putova u općini Vitez, te umanjenje za identičan iznos sa stavke rekonstrukcija zgrade općine.
Prema prijedlogu nacrta proračuna za 2012. godinu planirani prihodi i primici proračuna općine Vitez za narednu godinu iznose 6 755 000,00 KM, dok su rashodi planirani u iznosu 6 522 000,00 KM. Razlikom od 233 000,00 KM bi se pokrilo vjerojatno dugovanje iz proračuna za 2011. godinu.

Vijećnici su usvojili i prijedlog odluke o kriterijima za dodjelu studentskih stipendija, kao i prijedlog odluke o dopuni Odluke o usklađivanju pravnog statusa JKP “Vitkom” d.o.o. Vitez.

Vijećnicima OV-a Vitez danas su prezentirane informacije o stanju vodopskrbe na području općine Vitez i stanju u PS “Vitezit” d.o.o. Vitez, te informacija o stanju kanalizacijske mreže u gradskom i seoskom području općine Vitez.