Usvojen (pre)ambiciozan proračun Općine Vitez

Općinsko vijeće Viteza na prošlotjednoj sjednici usvojilo je proračun općine za 2014. godinu u iznosu 6.204.000 KM. Vrlo ambiciozan proračun veći milijun KM od prošle godine realiziranog, pred vijećnicima je branio općinski načelnik Advan Akeljić (SDA) i sam naglasivši, odgovarajući na prijedloge izmjena pojedinih stavki od strane vijećnika drugih političkih opcija, da će ga biti jako teško ostvariti.

– I ovako smo donijeli jedan jako ambiciozan budžet kojeg će biti jako teško ostvariti, pa ja ne znam kome i gdje srezati da nađemo dovoljno sredstava za nove prijedloge”, rekao je Akeljić.

Osim toga, vijećnici su usvojili i prijedlog odluke o izvršenju proračuna za tekuću godinu, kao i izvješće o radu načelnika i općinskih službi za prošlu godinu.

– Strategija razvoja nam jako kasni, na legalizaciji objekata učinili smo jako malo, tu je i pitanje neriješene deponije za smeće, radovi na stadionu idu presporo, kao i dodjela zemljišta privrednicima, a administracija je pretroma. Ima puno stvari za ispraviti u ovoj godini – poručio je načelniku predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a BiH u OV-u Vitez Franjo Rajković.

D.P. / Dnevni avaz