Ustašoidni Hrvati po novinaru Draganu Bursaću

Proteklih nekoliko dana uz Hrvate u Hrvatskoj, žestokim napadima i uvredama bili su izloženi i Hrvati u BiH. Prva je za te harange bila „kriva“ hrvatska predsjednica  Kolinda Grabar Kitarović. Žestoko su udarili na nju, „kukom i motikom“, a nda i na hrvatsku politiku spram Bosne i Hercegovine, na Hrvate uopće. A  kao potvrda opravdanosti svih tih prljavih, neargumentiranih, vulgarnih napada bošnjačkog političkog vrha, medija, običnih građana putem društvenih mreža, u Gornjem Vakufu – Uskoplju pojavili su se grafiti, od kojih se normalnim ljudima, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost, ježila koža: Nož, žica, Srebrenica; Bit će još Srebrenica; Neće ovdje ostati Balije… Grafiti su ispisani na bošnjačkim kućama i na njihovim automobilima, a sve je bilo i dodatno „ilustrirano“, križevima i velikim slovom „U“ uz potpis – Ustaše.

I na prvu, dileme nije bilo, tko je to napisao, pa su dva-tri dana Hrvati u BiH ponovo bili izloženi „grmljavini i munjama“. Pucalo se na njih i iz svih oružja, što je i razlog da su se mnogi Hrvati, ni krivi ni dužni, i ne samo u Uskoplju, ružno osjećali, a na jednom portalu Hrvat iz Uskopaljske doline je poručio nadležnim organima: „Otkrijte tog idiota, strpajte ga u bajbukanu, pa bio on i moj rođeni brat“.

A taj ružni događaj u  Gornjem Vakufu – Uskoplju bio je kao naručen izvjesnom Draganu Bursaću koji na portalu Interview.ba, očito s velikim zadovoljstvom, pod naslovom „Pukni puško Thomsonova“, potrudi se napisati poveći tekst u kojemu navede niz bljuvotina, nevjerojatnih i ružnih kvalifikacija za Hrvate, odreda ustaše „žedne klanja, krvi i rujnoga vina“, a ponukan govorom hrvatske predsjednice u Kninu na obilježavanju godišnjice Oluje. I napaljen govorom svoje predsjednice u Kninu, piše Bursać, dodatnu energiju, „krvavu i žednu“ „junak“- pisac grafita u Gornjem Vakufu – Uskoplju, dobio je  na Thomsonovom koncertu na splitskoj Rivi, gdje se okupilo, ustaša do ustaše“, od 10 – 8o tisuća tih žednih krvi i rujnoga vina. I tako napaljen, vračajući se kući u „zemlju“ krvožednih“, u Herceg – Bosnu, u Gornjem Vakufu – Uskoplju ispisa  te grafite od kojih se normalnim ljudima povraća. A što sve u tom „umjetničkom“ članku napisa, nadrobi, koje i kakve mržnje čovjek – novinar- iskali, što mu sve u mržnji na um pada, prosto je nevjerojatno i jasno je,  slučaj je  za bajbukanu ili pak za ludnicu. Komentira Bursać te grafite i nedvojbeno se obruši na „pogonsku mašineriju BiH-ustašoidi izniješe teoriju po kojoj su lokalni Bošnjaci sami sebi risali žice, Srebrenice, reprize genocida po svojim vozilicama (sic). Ove eksplanacije, osim što su sulude, govore ponešto i o mentalnim sklopovima ustaških PR-timova na terenu“.

E sada, kada se pokaza da eksplanacije ustaških PR-timova na terenu nisu bile sulude, što sada reći o mentalnom sklopu dotičnog Dragana Bursaća? Govore ljudi, a to se moglo i pročitatri i na nekim portalima i društvenim mrežama kako je on, novinar (?) Dragan Bursač, sigurno „loza“, „korjeni“, rod Čopićevog mitraljesca, partizanske junačine, Nikoletine Bursaća,  koji je ozarena lica, nakon povratka iz partizana,  svojoj zaprepaštenoj majci trijumfalno rekao: „Mama, nema Boga, rekao je moj kapetan“.

A neki novi „kapetan“ se našao pa rekao „bistrom“ Draganu kako su svi Hrvati krvožedne ustaše pa, i Kolinda Grabar Kitarović, Karamarko, Thompshon… i svi oni na splitskoj Rivi, njih 10, 50 ili 80 tisuća, a pogotovo oni iz ustaškog legla Herceg-Bosne.

E moj Dragane, „pametna“ usijana glavo, jesi li se, poslije razrješenja  slučaja iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, bar malo zacrvenio? Vjerujem da nisi, jer da ti imaš obraz koji se može i zacrvenjeti, ti onakav nebulozan tekst ne bi ni napisao i Hrvate u BiH i u Hrvatskoj onako sramno optuživao. Uostalom, dovoljno govore tvoje nesuvisle “isprike”, u stilu, očito tvog idola, Bakira Hadžiomerovića. A da bar hoćeš shvatiti da si onim nebulozama i prljavštinama govorio ustvari o sebi, a ne o nama Hrvatima. Ne znam jesi li pročitao što su ti sve preko portala i društveni mreža poručivali poručili. U jednom kažu „Sad se ubij, gnjido“, dok jedan Hrvat iz Travnika sa žaljenjem konstatira: „Žao mi je Bursaća, godinama „samo“ poltron, a sada i idiot. Razgoliti ga ovaj degen“, napisao je,  misleći na tvorca grafita, Adisa Pokvića iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja..

Na kraju želim reći kako sve pohvale pripadaju službenicima MUP-s Srednjobosanske županije i Federalne uprave policije, a na veliku žalost Dragana Bursaća i portala Interview.ba. Istina, ponekad, nismo zadovoljni njihovim radom i djelovanjem i to kritiziramo, često s pravom. A sada ih s pravom  treba pohvaliti, isticati, nagraditi jer  je ovaj slučaj, prije razotkrivanja istine, čak prijetio međunacionalnom eskalacijom.