Usprkos porazu protiv Olimpica uzdignute glave u nastavak prvenstva

Poraz Viteza u susretu s Olimpikom (0:1) u prvoj premijerligaškoj utakmici na svom rekonstruiranom Gradskom stadionu uzdrmao je redove Vitežana, nogometaša ali i navijača. Jer, planirana je i očekivana sigurna pobjeda, a kada se ražanj pravi dok je  zec još  u šumi, onda brke omrsi netko drugi. U ovom slučaju, Olimpic.

Redovi Vitežana su uzdrmani daleko više nego što bi to trebalo biti nakon jednog poraza i to od momčadi koja spada u krug najboljih bosanskohercegovačkih klubova. Razočaranost, gubljenje vjere u vlastite snage, žal zbog vjernih navijača koji su ih tijekom cijeloga susreta bučno bodrili, vidjeli su i osjetili i članovi Uprave NK Viteza. To je bio i razlog što su u ponedjeljak nakon treninga na sportskom kompleksu mjesne NK Rijeke iz istoimene mjesne zajednice u Vitezu, s nogometašima i stručnim djelatnicima organizirali druženje, razgovor, domjenak…!

Zbog odsutnosti predsjednika, Slavena Garića, nogometašima i stručnim radnicima prigodnim se riječima, ohrabrenja i razumijevanja, obratio član Uprave NK Viteza, dugogodišnji iskusni nogometni djelatnik, Vlado Mišković. „Glavu gore, pa nije smak svijeta. Poraz nam je svima teško pao i tu se sada ništa ne može promijeniti. Nema bijele zastave, zašto bi je i bilo. Vi imate snage i znanja za daleko više i bolje. Mi vjerujemo u vas, a u sebe i svoje sposobnosti morate i sami vjerovati. Bit će još poraza ali i dobrih igara i pobjeda. Zašto u to ne vjerovati? Radite, trenirajte i borite se, dajte sve od sebe s vjerom da možete, a mi ćemo vam, kao i do sada, osigurati optimalne uvjete za rad  i ispunjavati sve obveze iz ugovora i dati vam obećanja“, kazao je Mišković i za rečeno zaslužio buran pljesak svih prisutnih.

Nakon susreta i poraza s Olimpicom nove brige more trenera Husniju Arapovića. Na utakmici se ozlijedio  jedan od najbolji igrača, Armin Kapetan (36. minuta) i neće ga biti na terenu dva tjedna. Lakše je ozlijeđen i kapetan momčadi, Mladen Jurčević koji je u susretu s Olimpikom napustio teren u 72. minuti, te  Haris Hećo i Stipe Miloš, pa fizioterapeut Radomir Braco Ćosović, inače i fizioterapeut nogometne reprezentacije BiH, ima pune ruke posla. A pred Vitežanima je teško gostovanje u Širokom Brijegu!

Da ipak nije sve crno kako se može pomisliti i zaključiti, treba naglasiti da je u punom trenažnom procesu mladi reprezentativac BiH, Tony Livančić, a igrajući jedno poluvrijeme protiv Olimpica pokazao se Ante Pinjuh, Širokobriježanin stigao u Vitez iz NK Zagreba. Uz to pravo nastupa za Vitez stekao je i Ante Hrkač, također širokobriješki nogometni učenik, stigao u Vitez iz Austrije.