Uspostavljanje partnerskih odnosa s turskim gradom Yalova

Nakon donošenja odluka općinskih vijeća o uspostavljanju partnerskih odnosa između Travnika i turskoga grada Yalove, izaslanstvo ovoga turskoga grada boravilo je u Travniku gdje je potpisan sporazum o uspostavljanju partnerskih odnosa.

Turistički centar

Sporazum su potpisali gradonačelnik turskoga grada Yalove Yakup Koçal i načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić uz nazočnost brojnih izaslanstava obaju gradova. Nakon potpisivanja sporazuma svečano je otvoren Turistički centar koji su zajednički financirali Gradska turistička zajednica, Općina Travnik i Turistička zajednica Srednjobosanske županije.

Regionalni značaj

Potom su gostima iz Turske, iz turskoga grada Yalove prezentirani turistički i kulturni potencijali na travničkome Starom gradu. Potpisivanje sporazuma s gradom Yalovom svakako ima i poseban regionalni značaj jer ovaj turski grad već ima uspostavljenu mrežu prijateljskih gradova iz svih. država s balkanskoga poluotoka. Načelnik općineTravnik Admir Hadžiemrić uputio je tijekom susreta s izaslanstvom iz Turske iskrenu sućut turskom narodu na tragediji koja je zadesila nakon nedavnog potresa.

VL / HB.org