Uspješno završena humanitarna akcija “Mladi mladima” FM UBH “Prsten”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osmu godinu zaredom Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“ iz Zagreba, u predbožićno vrijeme organizira humanitarnu akciju koja nosi naziv „Mladi mladima“. Cilj akcije je blagdansko vrijeme uljepšati i uveseliti djecu s poteškoćama u razvoju i nezbrinutu djecu smještenu u domovima u BiH.

Ove godine akcija je počela  predstavom Gradskog kazališta mladih iz Viteza u Zagrebu, kada je sav prihod od ulaznica bio namijenjen za humanitarnu akciju Foruma mladih „Prsten“. I u praskozorje Božića skupina članova Foruma mladih „Prstena“, predvođeni zamjenikom predsjednika, Filipom Biškićem, posjetili su Centar za edukaciju i rehabilitaciju „Kuća nade“ u Odžaku, Obiteljski centra „Sveti Rafael“ u Vitezu, Udrugu roditelja djece  i osoba s posebnim potrebama iz Orašja, te Stadlerovu kuću „Egipat“, Dom za nezbrinutu djecu u Sarajevu u sklopu kojega djeluje i dječji vrtić, te Udrugu Angelus iz Domaljevaca.

„Prsten“ i mi iz Foruma mladih, kao dio te Udruge bosanskih Hrvata, uvijek nastojimo u prvi plan našega rada staviti djelovanje i pomoć onima kojima je to i najpotrebnije. Stoga nam je velika čast i zadovoljstvo što smo mogli biti, i ovaj put, posrednici dobrih ljudi, bosanskih Hrvata u Zagrebu koji su spremno i konkretno podržali ovu našu akciju koja traje, evo, već osam godina“, kazao nam je u Vitezu zamjenik predsjednika Foruma mladih „Prsten“, Filip Biškić, te posebno naglasio: „U ovogodišnjoj akciji znatnu pomoć i podršku dalo nam je i Gradsko kazalište mladih iz Viteza. Naime, mladi su Vitežani održali u Zagrebu kazališnu predstavu „Šmizle“, dvorana kina Forum u Studentskom domu „Stjepan Radić“ bila je prepuna, a sav prihod od ulaznica Vitežani su namijenili za podršku našoj akciji „Mladi mladima“. Uz tu humanitarnu priču vezali smo,ujedno,  i promociju kulture mladih iz BiH, ovaj put uspješnim nastupom GKM iz Viteza. Stoga, velika hvala mladim viteškim glumcima, njihovom voditelju, Ivanu Sajeviću, a velika hvala i svim predstavnicima Udruga i časnim sestrama koje vode domove za nezbrinutu djecu, na dobrodošlici, na gostoprimstvu. Doći ćemo mi opet, uskoro“, poručio je Filip Biškić.

U sklopu ovogodišnje humanitarne akcije „Mladi mladima“ FM UBH „Prsten“ u navedene centre pristiglo je ukupno 175 paketića. Uz Filipa Biškića u izaslanstvu FM UBH „Prsten“ bili su Sabina Jakupović, Natalija Ivandić, Ilijana Čović i Marko Špiranović.