Uspješno organizirana akcija darivanja krvi

altAkciju vrijednu pozornosti organizirala je i u četvrtak provela Katolička udruga „Milosrdno srce“.

Naime, na poziv ove Udruge dvadesetak i više članova u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj dragovoljno je darivalo krv. Ovo je i prva akcija Udruge „Milosrdno srce“, osnovane 17. studenog 2011. godine, sa sjedištem u Docu u općini Travnik.

Predsjednik Skupštine Udruge je Anto Bilić, predsjednica Upravnog odbora Lucija Krammen, a duhovnik fra Drago Pranješ, Čarli. Župnik župe Dolac.

Akcija je, nema dvojbe, u potpunosti uspjela, zadovoljni smo odazivom iako je sve skupa organizirano u relativno kratkom vremenu“, kaza nam je u četvrtak u bolnici u Novoj Biloj, jedan od inicijatora organiziranja ove Udruge, Josip Šuman.

U narednih nekoliko dana, kako su kazali Josip Šuman i predsjednik Skupštine Katoličke obiteljske udruge „Milosrdno srce“, kreće i akcija prikupljanja hrane i drugih kućanskih potrepština. Naime, u tržnim centrima i trgovinama na području Lašvanske doline, volonteri Udruge primat će darove za one kojima je siromaštvo, na žalost, svakodnevnica, i tako, bar za kratko, u ovo predblagdansko vrijeme, unijeti gestu dobrote i ljudskosti u njihove domove. A ovih dana počela je i akcija „Milosrdno srce – Ranjenom srcu“ darivanjem 2 KM Udruzi za siromašne pozivom na broj 092 890 807.

Zvonimir Čilić / VL