Uspješno okončan još jedan projekt deminiranja u Vitezu

Na osnovu Ugovora Delegacije europske komisije i  NHO “Dok-Ing Deminiranje” Pale o provođenju aktivnosti deminiranja i tehničkog izviđanja u Bosni i Hercegovini, koji predviđa i sufinanciranje lokalne zajednice potpisan je Ugovor o sufinanciranju aktivnosti humanitarnog deminiranja na području općine Vitez, koje je uspješno okončano.

“Ovaj projekt deminiranja je završen te je u prisustvu predstavnika BH MAC, deminerske organizacije “Dok-Ing Deminiranje Pale i Civilne zaštite općine Vitez na terenu sačinjen Zapisnik o upoznavanju sa obilježavanjem granica očišćene površine, koji je potpisan od strane svih navedenih prisutnih predstavnika”, kazao je za Fenu Ismet Trako, vd. pomoćnik načelnika Općine Vitez.

Vrijedi naglasiti kako je poslano i upozorenje stanovništvu, a posebno Mjesne zajednice Dubravica, da se ne približava i ne prelazi granice obilježene očišćene površine te da postavljene oznake ne uništava, pomjera ili uklanja radi vlastite sigurnosti i radi eventualnog nastavka aktivnosti deminiranja na navedenom lokalitetu.

Svako narušavanje označenih površina je kazneno djelo, naveli su u priopćenju za javnost iz Službe za civilnu zaštitu.