Uspješni pioniri Viteza: Bez izgubljenog boda i primljenog gola

Osvojiti prvo mjesto bez izgubljenog boda, pa bilo tek na kraju polu sezone i to u Županijskoj ligi gdje se natječe samo šest momčadi, svakako je uspjeh koji zaslužuje pozornost. A ako se ta jesenska titula osvoji još i bez primljenog gola, onda je to već sportski raritet.

A sve to, ove jeseni, uspjelo je pionirima NK Vitez, dječacima rođenim 1999. i 2000. godine. Oni su, naime, u pet susreta osvojili maksimalan broj bodova, postigli su 24 a nisu primili nijedan gol.

Jesenska sezona je završena, a oni, sa svojim trenerom Ivicom Bonićem nastavljaju vrijedno raditi, treniraju, traže protivnike za prijateljske susrete, igraju… i dalje sve odreda pobjeđuju.

„Dva kluba, NK Šantići (Viterz) i FK Fojnica su odustali od natjecanja pa je prvenstvenih susreta premalo. To je i razlog što i dalje treniramo, igramo prijateljske utakmice i tako će biti sve dok nam vremenske prilike budu dozvoljavale. Dječaci su radišni, žele trenirati i igrati, neki od njih, nema dvojbe, su vrlo talentirani, imaju nadprosječno znanje i sposobnosti, a sve to, uz obvezan uspjeh u školi, pokazuju na treninzima i utakmicama”, kaže njihov trener Ivica Bonić, ne želeći nikoga od njih poimenično isticati.

A tu najuspješniju selekciju NK Viteza čine dječaci: Joško Šarić, Mirko Frljić, Marko Lujanović, Ljubomir Peša, Stjepan Šimić. Antonio Babić, Ivo Krišto, Mateo Ivišić, Stjepan Mlakić, Stjepan Bjelobrk, Petar Bošatlija, Ivan Blaž, Filip Rajković (1999. godište), Oliver Križanović, Luka Jovanović, Zvonimir Petrović, Filip Alilović, Dragan Badrov, Sven Petrović,Bruno Martić, Marko Grabovac, Antonio Blaž, Marko Voloder, Dragan Alilović, Toni Maros i Ivan Lvrić, Igor Điđić (2000. godište).

Zvonimir Čilić / vitez.info