Uspješna podružnica HKD Napredak u Vitezu

Redovita izvještajna skupština HKD Napredak, podružnica Vitez, za period 1. siječnja 2017 – 31. prosinca 2018. održana je u četvrtak u Vitezu.

Bez večih primjedbi Skupština je  usvojila izvješće o radu, financijsko i izviješće Nadzornog odbora. Usvojena je i ostavka Darka Jerzidžića na članstvo u  Upravnom odboru, a na upražnjeno mjesto izabrana je mlada profesorica, Darija Topić, koja inače vodi Tamburašku sekciju ovoga društva.

Napretkova podružnica u Vitezu, koju uspješno vodi istaknuti društveni i kulturni djelatnik, Zoran Kupreškić, jedna je od najmasovnijih i najaktivnijih i najstarijih u brojnoj obitelji ovoga uglednog Društva.

Podružnica u Vitezu osnovana je daleke 1906. godine, a rad je obnovljen 1991., nakon što je 1945. godine bio zabranjen rad i djelovanje HKD Napredak na prostoru bivše Jugoslavije.

U izvještajnom periodu 2017. – 2018. podružnica HKD Napredak u Vitezu održala je ukupno čak 277 različitih manifestacija – nastupi folklornih sekcija (tri selekcije), tamburaške, pjevačke, orkestar harmonika…, predstavljanje knjiga, likovne izložbe, tribine, predavanja…-.

Za naredni period, planom je predviđeno, prije svega omasovljenje članstva, formiranje likovne sekcije i Limene glazbe.