Uspješna godina za bugojanske planinare i zaljubljenike u prirodu

Članovi Planinarskog društva “Koprivnica” proveli su u 2016. brojne aktivnosti, od kojih posebno mjesto zauzima organizacija 19. balkanskih susreta planinara”, kazala je predsjednica Emsada Batić na Izvještajno-izbornoj Skupštini tog društva u Bugojnu.

Nastavljen je projekt rekonstrukcije i nadogradnje planinarskog doma u Dubokoj, koja je počela 2012. Zadovoljni smo, također, radom svih naših sekcija, a naročito Sekcije za sportsko penjanje i alpinizam i Gorske službe spašavanja”, naglasila je.

Dodala je da će prošlu godinu članovi PD „Koprivnica“ pamtiti i po tome što je na adresu tog društva stiglo nekoliko značajnih nagrada i priznanja.

Našim članovima Aidi i Besimu Muminoviću uručena je specijalna nagrada Sportskog saveza BiH za popularizaciju i razvoj bh sporta, te priznanje Sportskog saveza SBŽ-a. Ja sam dobila priznanje najboljeg sportskog radnika SBŽ-a i Bugojna”, kazala je za Fenu.

Po njenim riječima, u 2016. odžano je pet planinarskih pohoda, i dočekan veliki broj gostiju iz cijele BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Organizirane su posjete planinarima u Zenici, Cazinu, Sanskom Mostu, Ključu, Jablanici, Konjicu, Sarajevu, Goraždu, Visokom, Mostaru i drugim bh gradovima.

Dva planinara dobila su zvanje samostalnog alpiniste, a na Sletu planinara na Smetovima kod Zenice PD „Koprivnica“ dodijeljeno je priznanje „Društvo godine u BiH“.

Između ostalog, bili smo na Balkanskim susretima mladih u Srbiji i imali svoje predstavnike u ledničkom tečaju na Mont Blancu, kao i u usponu na najviši austrijski vrh Grosseglockner i najviši vrh Slovenije na Triglavu”, naglasila je Emsada Batić koja se, inače, s održavanjem posljednje Skupštine povukla s funkcije predsjednice PD „Koprivnica“, zahvalivši svima koji su bili uz nju proteklih godina.

Odlukom članova Skupštine, tu funkciju ubuduće će obavljati Besim Muminović, koji je ujedno izabran za predsjednika Upravnog odbora PD “Koprivnica“.

Jednoglasno je usvojen Financijski izvještaj za prošlu godinu, i imenovani članovi Nadzornog odbora i Suda časti, te prihvaćene manje promjene na grbu PD “Koprivnica”.

U postojeću sliku grba umetnuta su dva nova detalja – vodopad i cvijet runolista.

Prethodni članakUskoro obvezno predškolsko obrazovanje u SBŽ
Sljedeći članakFOTO: Mate Bulić nastupio na večeri humanosti i ljudske dobrote Udruge “Svjetlo”