Uspješan start Viteza: Ni pobjeda nije bila daleko

Po treći put zaredom u Premijer ligi, sva tri puta u Zenici, Čelik nije uspio pobijediti Vitez. I treba naglasiti svaki put Vitežani su bili bliži pobjedi, a u subotu do sva tri boda nisu došli, prije svega, zbog izvrsnih obrana golmana Čelika Saliha Hinovića, ali i zbog pomanjkanja koncentracije i preciznosti napadača Viteza, prije svih upornog i brzonogog Ivana Livaje i najboljeg strijelca Viteza, Jasmina Smrike.

Međutim, treba reći da su i Zeničani bili u prilici doći i do pobjede, što je i razlog da ni Vitežani ne žale za propuštenim. Bod osvojen u Zenici zlata je vrijedan, vraća mladićima Viteza vjeru u vlastite mogućnosti, a taj osvojeni bod i dobra igra dobre su najave za otvaranje premijer ligaške sezone u subotu s Olimpicom na svom renoviranom Gradskom stadionu u Vitezu.

Po općim ocjenama navijača Viteza kojih je ovaj put u Zenici bilo i više od 300, mladići trenera Husnije Arapovića, srčano su se borili i uglavnom opravdali ukazano im povjerenje. Zadovoljan je igrom i prikazanim na terenu i trener Arapović naglasivši poslije utakmice kako će, kada u pogon uđu Ante Pinjuh i Stipe Hrkać, te ozlijeđenih mladi reprezentativac BiH Tony Livančić, biti još bolje, a i efikasnije.

U Zenici protiv Čelika jedan broj nogometaša odigrao je dobro a nekolicina njih i vrlo dobro. Među njima svakako je debitant u redovima Viteza, Stipe Miloš, Pokazao je Miloš čvrstinu, odlučnost i izvrstan skok i nedvojbeno je, bit će to čvrsta karika obrambenog reda Vitežana. „Zadovoljan sam, naravno, prije svega osvojenim bodom, a ako nije neskromno reći, zadovoljan sam i svojom igrom. Teško je igrati pod pritiskom, a imali smo pritisak starta u prvenstvo i snažnog protivnika te u nevjerici u naše snage i sposobnosti koje su se mogle ćuti u kuluarima pa i u nekim medijima. Istina, redovi nam još uvijek nisu u potpunosti „uštimani“, nismo ni kompletni, no odigrali smo hrabro, otvoreno i potpuno smo zasluženo ostali neporaženi. Ovo je bod ohrabrenja, bit će još bolje jer u našoj momčadi ima i znanja i snage i za više i za još bolje“, poručio je Stipe Miloš, kojega su navijači Viteza, zbog borbenosti, htijenja i nogometnog umijeća „od prve“ prihvatili.

Zvonimir Čilić