Uspješan poduhvat kod Zenice: Probijena lijeva cijev tunela Hum

Radovi na Koridoru 5C dionici Donja Gračanica – tunel Zenica za sada idu planiranom dinamikom, a prije nekoliko dana probijena je i lijeva cijev tunela Hum.

Radovi u zeničkom naslju Donja Gračanica predstavljaju posljednju dionicu zeničke obilaznice, a trenutno se radi na izgradnji tunela Hum dužine blizu 430 metara i vijadukta Donja Gračanica.

Radove na ovoj dionici za sada planiranom dinamikom i prije rokova po planu izvode turski Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. Krajem desetog mjeseca u tunelu Hum bilo je iskopano nešto više od stotinu metara s obje strane tunela, a prije nekoliko dana turski Cengiz i BT3 BH probili su lijevu cijev tunela i to prije planiranih rokova što predstavlja veliki uspjeh na gradnji zeničke obilaznice.

Zenička obilaznica od početka gradnje predstavlja najzahtjevniji poduhvat na dionici Koridora 5C i to uglavnom zbog karakteristika terena, velikog broja klizišta, podzemnih voda, problema na izgradnji vijadukta Babina rijeka u istoimenom naselju te drugih faktora.

Ipak, dionica na kojoj je probijena lijeva cijev tunela Hum je mnogo lakša i pristupačnija radnicima koji su zadovoljni tijekom radova, a nakon Zeničke obilaznice Koridor 5C se nastavlja prema tunelu Zenica čije je probijanje počelo početkom siječnja prošle godine.

Prethodni članakUpaljen žuti meteoalarm za veći dio BiH
Sljedeći članakZamrznut štrajk glađu radnika Zenicatransa