Uspješan nastup Gradskog kazališta mladih Vitez u Novom Gradu

Gradsko kazalište mladih Vitez vratilo se iz Novog Grada, gdje je nastupilo na Drugom festivalu kazališnog stvaralaštva. GKM Vitez prošle godine, na prvom festivalu u Novom Gradu osvojilo je četiri nagrade, među kojima i nagradu za najbolju predstavu po odluci ocjenjivačkog suda.

Viteški kazalištarci ovoga su puta izveli predstavu “U crtu”, a zanimljivo je kako je upravo na festivalu u Novom Gradu ova predstava imala svoju premijeru.

“Naša praksa nije da premijere radimo van Viteza, ali napravili smo iznimku, jer smo željeli divnoj publici u Novom Gradu, koja nas je ponovno odlično prihvatila, ponuditi nešto novo i zanimljivo. Prema reakcijama ocjenjivačkog suda i publike, kao i organizatora zabilježili smo još jedanodličan nastup i jako smo sretni zbog toga”, kazao je voditelj GKM VItez, Ivan Sajević.

Predstava “U crtu” autorski je projekt GKM Vitez, a govori o pokušaju glumaca da budu primljeni na glumačku akademiju koji rezultiraju brojnim komičnim situacijama.

“Priredili smo još jednu predstavu, kojoj potpisujemo tekst i radnju. Sretni smo što je novljanska publika odlično reagirala, a veselimo se i nastupu u Vitezu”, kazao je Petar Pejović.

U predstavi igraju: Petar Pejović, Ana Maros, Berna Mišković i Mirna Matković, a za tehniku je zadužen Ivan Sajević. Na predstavi su kao suradnici radili Bruno Grebenar i Marko Mirković.

Predsjednik Ocjenjivačkog suda festivala je poznati redatelj i glumac, Željko Kasap. Ovogodišnji festival u Novom Gradu završava 5. rujna, kada će u čast nagrađenih predstavu “Pomozite da se udam” izvesti Teatar “Scena” iz Novog Grada.