Uspješan nastup GKM Vitez na 12. FSDS BIH u Konjicu

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez danas se vratilo iz Konjica, gdje je nastupilo na 12. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva (FSDS) Bosne i Hercegovine.
Mladi viteški glumci sinoć su u Konjicu nastupili s predstavom “Šuti i trpi ili kako hoćete”, koja je pobrala velike simpatije publike tijekom do sada zabilježenih nastupa. Prema reakcijama Ocjenjivačkog suda 12. FSDS BIH na okruglom stolu održanom nakon jučer izvedenih predstava mladi glumci iz Viteza ponovno su se predstavili u odličnom izdanju.

“Zadovoljan sam našom izvedbom. Mislim kako smo uspjeli prenijeti svu energiju na publiku i nakon predstave smo svi bili jako sretni. To je najbolji znak da je predstava bila vrlo uspješna. Za festival u Konjicu nas vežu lijepe emocije i svaki put se iznova veselimo dolasku u Konjic i susretu s dragim prijateljima. Ovoga puta predstavili smo se predstavom koja je naš autorski projekt, dakle tekst je nastao kroz radionice i reakcija publike, ali i ocjenjivačkog suda na okruglom stolu nas je dodatno razveselila”, kazao je nakon povratka u Vitez Bruno Grebenar, dvadesetogodišnji redatelj predstave “Šuti i trpi ili kako hoćete”.

Gradsko kazalište mladih Vitez dvostruki je pobjednik festivala u Konjicu, a najboljima su proglašavane predstave “Zločestobija” i “Don Quijote”.