Uspjeh Vitežana na 19. seniorskom prvenstvu BiH

altVelika Kladuša bila je domaćin 19. seniorskog prvenstva BiH, koje je održano u subotu 10. ožujka 2012. godine, a na kojem su viteški karataši ostvarili veoma zapažene uspjehe.

Karataši Viteza odličnu formu su potvrdili osvajanjem dvije brončane medalje u borbama. Brončane medalje su osvojili Ivan Tadić u kategoriji -60 kg i Martina Kolak u kategoriji -50 kg.

”Ovo je svakako izvrstan rezultat uzme li se u obzir da se radi o seniorskom prvenstvu i da su medalje osvojili natjecatelji koji su tek napunili 18 godina i ovo im je prvi nastup na seniorskom prvenstvu”, izjavio je za vitez.info glavni trener Karate kluba „Vitez”, Željko Topalović – Berija, izražavajući zadovoljstvo ostvarenim rezultatom svojih natjecatelja, koji su temeljem postignutih rezultata pozvani na širi popis muške, odnosno ženske seniorske reprezentacije BiH.

Značajan uspjeh na seniorskom prvenstvu BiH ostvario je i Karate klub „Mladost” iz Viteza, koji je na ovom prvenstvu osvojio 4 medalje, od čega jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu.

U kategoriji kata prvo mjesto, odnosno zlatnu medalju za karate klub „Mladost” osvojila je Amina Adilović, dok su srebrne medalje u katama osvojili ženski karate tim Mladosti i Zenira Bektaš. Brončanu medalju osvojila je Hajrija Tuco u kategoriji borbe +59 kg.

Šef stručnog stožera KK „Mladost” Vitez, Aldin Adilović, je u izjavi za vitez.info rekao kako je prezadovoljan postignutim rezultatima njegovih boraca te naglasio da sedam reprezentativaca iz KK „Mladost” tijekom ovog mjeseca očekuje nastup na Balkanskom prvenstvu, koje se održava u Crnoj Gori, a s kojeg očekuju odlične rezultate.